Hamilton bátor döntéseket sürget a Mercedesnél, mert másfél másodperccel lassabbak a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Hamilton bátor döntéseket sürget a Mercedesnél, mert másfél másodperccel lassabbak a Red Bullnál

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint a Mercedes idei versenyautója körönként mintegy másfél másodperccel lassabb a Red Bullénál a versenytempót tekintve. A hétszeres világbajnok szerint a német istállónak bátor döntéseket kell meghoznia annak érdekében, hogy visszakerüljön az élmezőnybe.
Lewis Hamilton, Mercedes

A gyötrelmesen alakult 2022-es szezont követően a Mercedes számára az idei idény sem indult túl fényesen, Bahreinben ugyanis kiderült, a W14-es kódjelű versenyautó meg sem tudja közelíteni a riválisok, főleg a Red Bull tempóját. A csapatnál meg is kongatták a vészharangot, Toto Wolff elismerte, zsákutcába futottak koncepciójukkal, az istállónál pedig komoly változtatásokra lesz szükség.

Hasonlóképp vélekedik Lewis Hamilton is, aki Dzsiddában elárulta, mi is jelenti a legfőbb problémát jelenleg.

„Az autónk légellenállása tavaly túl nagy volt, és nemcsak az egyenesekben küszködtünk, hanem azért is, mert nagyobb szárnyat kellett felraknunk, és a kanyarokban próbáltuk visszahozni a lemaradást, de lehet, hogy még itt is veszítettünk” – fejtegette Hamilton a Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki médianapján.

„Idén főleg a kanyarokban van a baj. Az egyenesekben gyorsak vagyunk, de a kanyarkijáratokon ezeknek a srácoknak sokkal jobban betapad az autó hátulja a kanyarok többségében. Szóval szerintem a versenyen nem is nyomták annyira, ezért úgy gondolom, sokkal gyorsabbak annál, mint amilyen gyorsnak tűntek. A versenyeken mintegy fél másodpercet vernek ránk körönként, vagy ilyesmi.”

„Momentán ahhoz, hogy nyerjünk, az kell, hogy se a Red Bullok, se a Ferrarik, és talán még az Aston Martinok se fejezzék be a versenyt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem fogunk tudni felzárkózni rájuk.”

Hamilton a bahreini idénynyitót követően meglehetősen kritikus hangvételt ütött meg csapatával szemben, egész egyszerűen kijelentette ugyanis, a Mercedesnél nem hallgattak rá, amikor próbált visszajelzéseket adni az idei autó fejlesztésére vonatkozónak.

A hétszeres világbajnok Dzsiddában elismerte, „talán nem a legjobb szavakat használta”, ugyanakkor már akkor félt attól, hogy a Mercedes nem fog közelebb kerülni a riválisokhoz, amikor látta, hogy a 2023-as autó koncepciója továbbra is jelentősen eltért az ellenfelek által választottaktól.

„Utólag talán nem a legjobb szavakat használtam. De természetesen előfordul, hogy nem értesz egyet a csapat bizonyos tagjaival. Ami viszont fontos, hogy folyamatosan kommunikálunk, összetartunk – még mindig 100 százalékig hiszek ebben a csapatban.”

„Most el kell kezdenünk bátor döntéseket hozni, komoly lépéseket annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk ezekhez a srácokhoz. A Red Bull idén valószínűleg nyeri az évet, hacsak a Ferrari nem állítja meg őket. De Remélhetőleg az év egy pontján majd mi is közelebb tudunk kerülni. Viszont ez a pont már valószínűleg túl későn jön el ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljunk.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes már hozott-e bátor döntéseket a bahreini szezonnyitó óta, Hamilton röviden annyit válaszolt: „Szerintem már benne vagyunk a folyamatban, igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!