Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Hamilton békét kötne Massával

Hamilton békét kötne Massával

Lewis Hamilton, a McLaren Mercedes brit versenyzője bízik abban, mihamarabb eláshatják a csatabárdot a ferraris Felipe Massával, aki az elmúlt időszakban rendkívül sokszor kritizálta őt agresszív versenyzése miatt.


Lewis Hamilton, a McLaren Mercedes brit versenyzője bízik abban, mihamarabb eláshatják a csatabárdot a ferraris Felipe Massával, aki az elmúlt időszakban rendkívül sokszor kritizálta őt agresszív versenyzése miatt.

Massa és Hamilton idén már több alkalommal is összetűzésbe keveredett a versenypályán. A két versenyző Szingapúrban és Suzukában is összeütközött, a Ferrari brazilja pedig úgy véli, elfogadhatatlan Hamilton viselkedése.

A McLaren versenyzője Koreában elárulta, sajnálja a történteket, és reméli, hogy sikerül békét kötnie Massával.

„Természetesen a helyzet nem túl ideális egy ideje, de azt hiszem, én mindig tiszteltem Felipét és a negatív vélemények ellenére továbbra is így teszek” – fogalmazott a brit.

„Ebben a sportban könnyű mondani dolgokat, amelyeket nem gondolsz komolyan, különösen a pillanat hevében, ha az ember versenyképes. Akár komolyan gondolta ezeket, akár nem, függetlenül ettől, megpróbáltam tisztelni őt, különösen az utolsó versenyen… Nagyon sajnálom az esetet, tényleg nem láttam őt, és megnéztem a felvételeket is: elég messze volt mellettem, a holttérbe került és nem láthattam semmit. Amikor pedig észrevettem, akkor már túl késő volt.”

Hamilton hozzátette, tisztában van azzal, hogy amennyiben megfelelő teljesítményt nyújt a versenypályán, akkor nem került volna ilyen helyzetbe, éppen ezért mindent megtesz azért, hogy mihamarabb összeszedje magát.

„Rossz helyen voltam az elmúlt versenyeken. Rendelkezésemre állt egy autó, amellyel előrébb juthattam volna. Talán ha megfelelő munkát végzek, akkor nem kerülök ebbe a helyzetbe Felipével. Minden tisztelettel mondom, remélem, a jövőben el tudjuk ásni a csatabárdot és nem fog haragudni rám. Nekem semmi problémám vele.”

Hamilton nyilatkozatára reagálva Massa elmondta, ő már továbblépett a történteket, számára csupán az a fontos, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) következetesen szankcionálja az ehhez hasonló incidenseket.

„Nincs mit mondanom. Az egyetlen dolog, amire gondolnunk kell, az a továbblépés. Sok hibát láttam tőle, ennyi. Megpróbáltam beszélni vele, ő nem akart, és, hogy őszinte legyek, már nem is érdekel. Nem fogok odamenni hozzá, hogy átbeszéljük az ügyet” – mondta a Ferrari versenyzője.

Massa továbbá elárulta, hivatalosan nem emelt panaszt versenyzőtársa ellen.

„Nem, nem. Az egyetlen fontos dolog, hogy következetesek legyünk. Láthattunk néhány büntetést még ennél kisebb esetekért is. Tehát ez a legfontosabb: az FIA büntetéseinek következetesnek kell lenniük.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nemrégiben úgy nyilatkozott, a sportot irányító testületnek ideje lenne egy pillantást vetni az F1-es autók visszapillantó tükreire, azok ugyanis nem elég jók manapság.

Massa elmondta, neki nincsenek ilyesfajta problémái.

„Én láttam mindent, nincsenek problémáim. Hogy őszinte legyek, az én autómban nincsenek ilyesfajta gondok…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!