Friss hírek

Hamilton: Belőlem nem lesz negatív exversenyző

Lewis Hamilton lélekben és gyakorlatban is készül a Forma-1 utáni életére: abban már biztos, hogy a sportot akkor is közelről figyelni fogja, emellett pedig egy komoly csapattal már számos különféle projekten dolgozik.

A hétszeres világbajnok Mercedesszel meglévő szerződése a 2023-as szezon végéig szól, és bár a brit még nem nyilatkozott arról, hogy meddig szeretne a mezőnyben maradni, ám azt lépten-nyomon megjegyzi, hogy 37 évesen már pályafutása zárószakaszát tapossa.

Hamilton elmondása szerint az F1-hez a későbbiekben is kötődni szeretne, és azt már tudja, hogy milyen szerepet nem akar felvenni, hiszen az aktív pilótákat kritizáló korábbi versenyzők rossz hatását saját bőrén tapasztalta.

Hirdetés
 

„Mindig kapcsolódni fogok a sporthoz, mindig nézni fogom. A célom, hogy pozitív maradjak a mezőnyben lévő versenyzőkhöz, teljesítsenek akár jól, akár rosszul, mert saját tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz a kezdés, mekkora szívás is lehet az egész és mennyire negatívak lehetnek velünk az emberek. Semmiképp nem akarok olyan korábbi versenyző lenni, aki így viselkedik” – mondta Hamilton egy interjúban, amit korábbi csapattársa, Heikki Kovalainen készített vele.

A brit F1-en kívüli ténykedése is jól dokumentálható, a zenében és a divatiparban is bontogatja már a szárnyait évek óta, ám emellett is számos egyéb tervet dédelget, amelyekbe a versenyzés utáni életében készül fejest ugrani. Mint mondja, már most is vérbeli vállalkozónak tartja magát.

„Azt hiszem, elég jól tudom hasznosítani az F1-en kívül töltött időmet. Rengeteg megbeszélést bonyolítok Zoomon különböző területeken jártas emberekkel, csak hogy képezzem magam. Temérdek kérdésem van hozzájuk. Legutóbb egy specialistával beszéltem, aki egy napelemcéget indított a Szilícium-völgyben. Kíváncsi voltam, hogyan halad, mik a céljai, és mindig rájövök, milyen sok ember van, akik nemes szándékok által vezérelve próbálnak segíteni, javítani az emberek életminőségét és megmenteni a bolygót” – mesélte szenvedélyesen Hamilton.

„Számos különféle projekten dolgozok egyszerre. Ehhez az elmúlt öt év során egy elég komoly csapatot raktam össze, akikkel együtt dolgozunk és akik új javaslatokkal állnak elő. Sokan nevezik magukat ma vállalkozónak, és azt hiszem, én tényleg egy vállalkozó vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Belőlem nem lesz negatív exversenyző
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!