Hamilton beszólt Pereznek, amiért az hallgatott Verstappen trükközése kapcsán - F1VILÁG.HU

Hamilton beszólt Pereznek, amiért az hallgatott Verstappen trükközése kapcsán

Burkoltan beszólt a hallgatag Sergio Pereznek a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a Japán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor arról kérdezték a versenyzőket, Max Verstappen büntetést érdemelt-e volna a múlt hétvégén, Szingapúrban.

Verstappent az időmérő során több incidens miatt is vizsgálták, két alkalommal a pályán akadályozta ellenfeleit, egyszer pedig a bokszutca végén nemes egyszerűséggel megállt versenytársai előtt, hogy helyet csináljon maga előtt. A vb-címvédő viszont két megrovással megúszta a történteket, büntetést nem kapott.

Japánban aztán a hivatalos sajtótájékoztató résztvevőit kérdezték arról, meglepte-e őket, hogy Verstappen megúszta büntetés nélkül a történteket – a pilóták között pedig az alábbi párbeszéd zajlott le.

Sergio Perez: „Nincs mit mondanom ezzel kapcsolatban.”
Lewis Hamilton: „Biztos vagy benne? Neked mindig van véleményed a dologról.”
Sergio Perez: „Erről most nincs. Mit kellene mondanom róla? Átpasszolom neked!”
Lewis Hamilton: „Megengedett, hogy leparkolj a bokszutca végén, kifelé menet?”
Sergio Perez: „Nem kellett azért annyit várni, de olyasvalamiről van szó, amit talán engedni fognak a jövőben.”
Lewis Hamilton: „Csak kérdezem, mert nem tudtam. Nem igazán tudom, mit mondjak. Nem nagyon láttam a történteket. Nyilván én a bokszutcában voltam, amikor mindenki megállt, és nem láttam, hogy mi történik elöl. Mindig törekszünk arra, és szorosan együtt dolgozunk az FIA-val, hogy meglegyen a következetesség, és vannak azért még eltérő döntések, szóval biztosan dolgoznunk kell még ezen.”
Esteban Ocon: „Én nem láttam az incidenseket, be kell vallanom. Hogy őszinte legyek, magamra fókuszáltam, nem pedig Maxra.”

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc bevallotta, ő egy kicsit meglepődött azon, hogy Verstappent nem büntették, szerinte ez a jövőre nézve nagyon nincs rendjén.

Charles Leclerc: „Igen, egy kicsit meglepett, főleg az, ami a bokszutcában történt, mert ez elég rossz helyzeteket teremthet a jövőben. De ahogy Lewis is mondta, mindig nyílt egyeztetés folyik az FIA-val, és próbáljuk elmagyarázni nekik a mi nézőpontunkat, igyekszünk fejlődni, és biztos vagyok benne, hogy a versenyzői értekezleten, pénteken este erről is értekezünk majd.
Valtteri Bottas: „Igen, én sem igazán láttam az esetet, szóval előbb meg kellene nézni, hogy véleményezzem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!