Hamilton: Betegség után csodálatos kör! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Betegség után csodálatos kör!

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása 102. rajtelsőségét szerezte a Katari Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton, a címvédő azonban elárulta, egyáltalán nem indult számára könnyen a hétvége.
2021 Qatar Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok ugyanis az elmúlt napokban betegséggel küszködött, így saját bevallása szerint nehéz dolga volt a pénteki szabadedzéseken.

Szombatra aztán javult a helyzet, az időmérőn pedig egy pazar kört rakott össze, és bajnoki éllovasát, Max Verstappent megelőzve megszerezte a pole-t.

„A pénteki egy nagyon nehéz nap volt. Csütörtökön és pénteken nem éreztem magam túl jól, szóval tényleg küszködtem az edzéseken. Nagyon nem voltam jól tegnap, úgyhogy tényleg mélyre kellett ásnom” – mondta a brit versenyző, majd arra a kérdésre, hogy mi volt a gond, kifejtette: „Volt egy kis hajfájásom szerda óta, de ma már fantasztikusan éreztem magam. Jól aludtam múlt éjjel, ez pedig sokat számít.”

„Tegnap éjfélig itt maradtam, dolgoztam a mérnökökkel, akik mindig későig itt vannak. Sok olyan területet találtunk, amin javíthattam.”

„A harmadik edzésre sokat változtattunk, és úgy tűnt, működik is a dolog. És aztán persze át kell menteni ezt az időmérőre is.”

Hamilton hozzátette, az időmérőn is remekül dolgozott a csapat.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen jó időben küldtek ki minket a pályára, nem kerültünk forgalomba. Az utolsó köröm pedig csodálatos volt. Tényleg egy nagyon szuper kör lett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!