Hamilton bevallotta, hogy rosszul kezelte Alonsót - F1VILÁG.HU

Hamilton bevallotta, hogy rosszul kezelte Alonsót

HIRDETÉS

Lewis Hamilton így utólag úgy gondolja, hogy jobban is kezelhette volna kapcsolatát egykori csapattársával, Fernando Alonsóval, aki csak egyetlen szezont volt hajlandó lehúzni a McLarennél, mert úgy érezte, brit kollégáját előnyben részesítik.

Lewis Hamilton így utólag úgy gondolja, hogy jobban is kezelhette volna kapcsolatát egykori csapattársával, Fernando Alonsóval, aki csak egyetlen szezont volt hajlandó lehúzni a McLarennél, mert úgy érezte, brit kollégáját előnyben részesítik.

“Az első évem elején egy kétszeres világbajnokkal kellett megküzdenem, és benne látták azt, hogy megnyerheti a világbajnokságot. Úgy gondolom, hogy félreértelmeztem és félreértettem a célokat, illetve azt, hogy miként dolgozik a csapat” – vallotta be Hamilton a BBC-nek.

A brit versenyző azonban cáfolta Alonso szavait, aki továbbra is úgy gondolja, hogy hátrányban volt csapattársával szemben, aki a McLaren vezetésének védelmét élvezte.

“Amióta itt vagyok, a csapat minden erejével azon van, hogy mindkét pilótájának a lehető legjobb csomagot biztosítsa. Soha nem kaptam többet, mint csapattársam, mindig azonos feltételeket biztosítottak számunkra, ami a lehető legjobb dolog egy csapatban” – magyarázta.

“Ezt nem könnyű elérni, hiszen az egyik mindig a másik előtt van. Elkerülhetetlen, hogy az emberek néha ne mondjanak dolgokat, mikor nem úgy mennek a dolgaik, ahogy azt szeretnék. Dühből mondasz dolgokat, és ekkor sokszor félreértenek.”

Hamilton hasonló helyzetben lesz idén, mint 2007-ben volt, hiszen ismét egy bajnoki címvédő érkezik a csapathoz, azonban elmondta, hogy tanult a múltban elkövetett hibákból, és biztos abban, hogy jól ki fog jönni honfitársával, Jenson Buttonnal.

“Tanultunk a tapasztalatokból, és más lesz most a helyzet. Nagyon jól megértjük egymást, így nem gondolom, hogy bármi gond lenne” – tette hozzá a brit versenyző, aki azt sem titkolta, hogy már alig várja, hogy élesben is megmérkőzhessen Michael Schumacherrel.

“Teljesen más egy fiatal Michael, aki éppen feltörekvőben van, és egy olyan, aki már elérte karrierje csúcsát. Azonban biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan jó lesz, mint régen. Remek a sportnak, remek a rajongóknak, és remek számunkra, hogy egy pályán versenyezhetünk a legendával.”

“A téli teszteken eltöltöttem néhány kört mögötte a pályán, és őrületes volt azt gondolni, hogy ’Michael Schumacher van előttem. A srác hét világbajnoki címet szerzett, nekem is sikerült egyet begyűjtenem, és hihetetlenül nehéz volt’.”

“Egy-két vb-címet szerezni, tiszteletet érdemel, azonban hetet, na az tesz valakit legendává.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!