Szahíri Nagydíj

Hamilton bízik abban, hogy győz az igazság

Hamilton bízik abban, hogy győz az igazság

Lewis Hamilton, aki már elhagyta Párizst és úton van a hétvégi futamnak helyet adó Szingapúr felé, elmondta, bízik benne, hogy az FIA Fellebbviteli Bírósága igazságos döntést hoz, miután egész napját a tárgyalóteremben töltötte a Belga Nagydíj kapcsán.

Lewis Hamilton, aki már elhagyta Párizst és úton van a hétvégi futamnak helyet adó Szingapúr felé, elmondta, bízik benne, hogy az FIA Fellebbviteli Bírósága igazságos döntést hoz, miután egész napját a tárgyalóteremben töltötte a Belga Nagydíj kapcsán.

Hamilton a délután folyamán hosszasan beszélt a belga incidensről a Fellebbviteli Bíróság előtt, és egy alkalommal még a Ferrari ügyvédjével, Nigel Tozzival is szóváltásba keveredett.

Ahogy elhagyta a bíróságot, Hamilton elmondta, egyáltalán nem aggódik a ma esti döntés miatt, melyet holnap reggel hoznak nyilvánosságra.

“Bármi is történjék, egyik verzió miatt sem aggódom” – mondta. “Csak abban bízom, hogy a bírák meglátják az igazságot. Versenyző vagyok, a kiválóság vezérel. Ez az, amit szeretek és élvezek is csinálni. Most csakis a következő futamra fogok koncentrálni, és bízom benne, hogy győzni tudok. Jelenleg, ahogy azt látni, egy ponttal vagyok előtte [Massa], és így is készülök a következő versenyre.”

Hamiltonnak csak délután jutott szerep a bíróságon, ugyanis a délelőtti meghallgatáson a jogászoké volt a terep, akik azon vitáztak, hogy szabályos volt-e a McLaren fellebbezése.

A Ferrari ügyvédje, Nigel Tozzi keresztkérdésekkel bombázta a brit versenyzőt, akinek egy ponton betelt a pohár, mikor a szakember ejtett néhány szót a viselkedéséről.

Hamilton a következőket mondta ingerülten Tozzinak: “Ön versenyző? Nem! Én már nyolc éves korom óta versenyző vagyok, és minden egyes manővert nagyon jól ismerek, ezért vagyok a legjobb a munkámban. Egy jól képzett versenyzőről beszélünk, aki nagyfokú nyomás alatt a másodperc tört része alatt hozott egy döntést, amit senki nem tud megérteni, hacsak nem versenyez a Forma-1-ben.”

A bíróság ismét megnézte a videofelvételeket, hogy tisztább képet kaphasson a történtekről.

“A szíved hevesen ver, miközben versenyzel. Az utolsó dolog, amit akartam volna, hogy összeütközzünk. Mikor már addig eljutsz, be akarod fejezni a versenyt. Kiváló csatát vívtunk, ostobaság lett volna kockáztatni, így átvágtam a sikánt” – mondta Hamilton.

“Azóta már legalább tízszer visszanéztem az esetet, úgy él bennem, mintha tegnap történt volna. Azt gondolom, hogy visszaadtam az előnyömet. Őszintén, a kezem a szívemre téve hiszem, hogy így tettem.”

Az öt bíró – Xavier Conesa (Spanyolország), Philippe Narmino (Monaco), Erich Sedelmayer (Ausztria), Harry Duijm (Hollandia) és Thierry Julliard (Svájc) – este dönti el, mit lép az ügyben.

Először is azt kell eldönteniük, hogy volt-e helye a fellebbezésnek.

Az FIA szigorú szabályai szerint a keresztülhajtásos büntetés esetében nincs helye a fellebbezésnek, azonban a McLaren ügyvédje, Mark Phillips szerint ebben az esetben jogos volt a beadvány, ugyanis az csakis az időbüntetésre irányult.

A bírák csak abban az esetben foglalkoznak azzal, hogy Hamilton előnyt szerzett-e a sikán átvágásával, ha úgy ítélik meg, volt helye a fellebbezésnek.

A McLaren brit versenyzője a meghallgatás után azt is elmondta, hogy egyenesen Zürich-be utazik, ahonnan Szingapúrba veszi az irányt.

“Hosszú és nagyon tömény volt a meghallgatás” – mondta Hamilton. “Azt mondtam, ami éppen az eszembe jutott, mert ilyen helyzetben elnyomhatnak. Azonban nem vagyok idióta. Jogom volt a véleményem kinyilvánítására.”

“Azonban nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert lenyűgözött, hogy mennyi munkát és figyelmet fordítottak az apró részletekre. Jobban is el tudtam volna tölteni a mai napomat, készülhettem volna a Szingapúri Nagydíjra, de a meghallgatás nagyon fontos volt.”

“Sajnálatos módon megbüntettek, így jó volt, hogy idejöhettem és elmondhattam az én nézeteimet, és meghallgathattam mások véleményét az ügyről” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!