Hamilton bízott benne, keményen megbüntetik Verstappent

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint fontos, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „nagyon szigorúan” járjon el az olyan dupla sárga zászlós kihágásokkal kapcsolatban, mint amilyet Max Verstappen is elkövetett a szombati időmérő edzésen.

Verstappent a kvalifikáció után idézték be a stewardok, miután felmerült a gyanú, hogy nem lassított le kellőképpen akkor, amikor Valtteri Bottas a pálya utolsó szektorában a falnak csapta versenyautóját.

Verstappen a kérdéses pillanatban tovább javított addigi legjobb idején, és magabiztosan szerezte meg a rajtelsőséget. A hollandot végül a stewardok 3 rajthelyes büntetéssel sújtották.

Hirdetés
 

Hamilton még a döntés meghozatala előtt azt mondta, reméli, a stewardok példát statuálnak majd, Verstappen ugyanis nagyon veszélyesen cselekedett.

„Valtteri épp előttem volt. Odaértem a kanyarba, és láttam, hogy alkatrészek vannak a pályán” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Akkor még nem volt zászló, csak az alkatrészeket láttam, és kicsit hezitáltam, mivel nyilvánvaló volt, hogy valami történt előttem. Szóval visszavettem a lendületből. És mire észrevettem, hogy volt egy baleset, már el is mentem mellette.”

Verstappen a történtek után maga ismerte el, ő bizony nem lassított.

„Azt gondolom, nagyon fontos, hogy az FIA nagyon-nagyon szigorú legyen a dupla sárga zászlós esetekkel kapcsolatban” – mondta Hamilton.

„Láthattunk már példákat a múltban – emlékszem Monacóban, amikor egy juniorkategóriás versenyző elütött egy pályabírót, egy olyasvalakit, aki az életét kockáztatja azért, hogy a versenyzők biztonságban legyenek.”

„És ha van olyan, akit nem érdekel az egész, és nem tartja magát a szabályokhoz… Nem is kellett volna, hogy padlóig nyomja, mert amúgy is megvolt neki a pole. Szerintem az FIA-nak nagyon-nagyon szigorúnak kellene lennie.”

„Nem tudom, mi mást mondhatnék, de szerencsére nem voltak pályabírók a pályán. De Valtteri simán ott lehetett volna a pálya közepén, és pályabírók is állhattak volna ott. Dupla sárga zászló volt, ami azt jelenti, hogy komoly incidens lehet elöl. Szóval nem valami jó dolog az, hogy figyelmen kívül hagyta.”

„Remélhetőleg helyes döntést hoznak. A versenyzőknek tisztelniük kell az efféle dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!