Hamilton biztos benne, 2024-ben közelebb kerülnek a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Hamilton biztos benne, 2024-ben közelebb kerülnek a Red Bullhoz

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton meg van győződve arról, hogy csapata, a Mercedes 2024-ben közelebb tud majd kerülni a Red Bull csapatához.

A brit versenyző egy nehéz szezon után végül az egyéni összetett 3. helyén zárt, míg csapata, a Mercedes 2. lett a konstruktőrök között. Hamilton az eredmény okán jelen volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki díjátadó gáláján, Bakuban, ahol arról beszélt, elismerésre méltó a Red Bull idei teljesítménye, de nagyon bízik abban, hogy jövőre fel tudnak zárkózni az energiaital-gyárosokhoz.

„Ez mindenki számára egy nagyon-nagyon hosszú idény volt, és nagyon várom már a téli szünetet” — mondta a hétszeres világbajnok. „Nagyon-nagyon keményen dolgozunk azon, hogy erősen térjünk vissza jövőre, és azt kell mondjam, nagy gratuláció a Red Bullnak, Maxnak és Checónak, hihetetlen munkát végeztek idén.”

„Max és a csapata emelte a mércét, nekünk pedig rengeteg a tennivalónk, hogy csökkentsük a hátrányunkat. De őszintén hiszem, hogy képesek vagyunk rá.”

Hamilton a gálán beszélt arról is, mennyire nem volt élvezetes vezetnie a Mercedes idei autóját, ám azért kötelezte el magát 2025 végéig, mert hisz abban, hogy a csapat vissza tud térni a győztesek útjára.

„Köszönettel tartozom a csapatomnak, mert soha nem adták fel az idei évben. Gyakorlatilag a tavalyi autó testvérével kezdtünk, ami nem volt jó, és az év nagy részében nem volt élvezetes vezetni” — magyarázta. „De senki sem adta fel, mindenki folytatta minden áldott nap, és ez volt a leginspirálóbb dolog. Szóval remélem, hogy vissza tudunk térni jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!