Friss hírek

Hamilton biztos benne, a Mercedes versenyt fog nyerni idén

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton meg van győződve arról, képesek lesznek arra, hogy idén versenyt nyerjenek a Forma-1-ben.

Az elmúlt években sorozatban 8 konstruktőri bajnoki címet nyerő Mercedes számára kiábrándítóan indult a 2022-es szezon, az új technikai szabályok szerint megépült versenyautója ugyanis a bajnokság első harmadában nemigen bizonyult versenyképesnek, a csapat pedig nagyon megszenvedte az úgynevezett „delfinezés” jelenségét.

A csapatnál viszont kőkemény munka folyt a problémák megoldása érdekében, a Brit Nagydíjon pedig szemmel látható fejlődést sikerült elérni: Hamilton a 3. helyen ért célba, a verseny során pedig még a győzelemre is esélye volt. A hétszeres világbajnok azt ugyan elismeri, ettől jelenleg még egy kicsit távol vannak, de nagyon biztató az, amit Silverstone-ban láttak.

Hirdetés
 

„Mi nem így szeretünk gondolkodni, de úgy voltunk vele, hogy nagyon-nagyon sokáig tart majd, mire felzárkózunk a többiekhez, tudván, hogy mindenki más fejlődik” – mondta a Mercedes versenyzője Spielbergben. „De határozottan biztató a helyzet. Régóta változtatgattunk már dolgokon, de nem láttuk ennek eredményét, vagy azt, hogy javulna az autó.”

„Barcelonában remek előrelépést tettünk, de aztán volt néhány nehéz futamunk utána. És aztán jött ez az utolsó verseny, illetve az utolsó kettő, ahol igazán erősek voltunk, és nagyon biztató, hogy a helyes irányba tartunk, és tényleg van potenciál az autóban.”

Hamilton hozzátette, meggyőződése, hogy képesek lesznek még versenyt nyerni idén.

„Ha még egy kicsit mélyebbre ásunk, és dolgozunk még egy kicsit, remélhetőleg közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a futamgyőzelemre. Szóval őszintén hiszem, hogy nyerhetünk versenyt idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!