Hamilton biztos benne, idén is dominálnak majd

Hiába a Ferrari előrenyomulása, Lewis Hamilton szerint 2016-ban is dominálni fog a Forma-1-ben csapata, a Mercedes. A brit azt reméli, saját teljesítményén is javítani tud majd az idei szezonban.Hiába a Ferrari előrenyomulása, Lewis Hamilton szerint 2016-ban is dominálni fog a Forma-1-ben csapata, a Mercedes.

A német istálló a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta nem talált legyőzőre a száguldó cirkuszban, noha az elmúlt idényben a Ferrari jelentősen felfejlődött, és Sebastian Vettel révén három futamot is nyert.

Hamilton – aki az elmúlt két évben megszerezte a világbajnoki címet az F1-ben – a minap egy interjúban azt mondta, arra számít, hogy csapata 2016-ban is dominál majd.

„Legalább még egy évig ugyanilyen erősek leszünk. Persze vannak ismeretlen tényezők, mert az autók változhatnak. De nagyon komoly alapokkal rendelkezik a csapatunk, és nem fogunk visszaesni. Ebben egészen biztos vagyok” – mondta magabiztosan a címvédő az Autosportnak.

A brit pilóta hozzátette, reményei szerint saját teljesítményén is javítani tud az előttünk álló szezonban.

„Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy az ember folyamatosan képes a csúcsteljesítményre. Vannak hullámvölgyei. Az elmúlt idény során én sokáig topon voltam, de aztán a végén volt három gyengébb versenyem. Persze ezeken is jól vezettem azért, és nem követtem el hibákat. De az, ha az ember nem nyújt 100 százalékot, azt jelenti, hogy van lehetőség a fejlődésre.”

„Szeretném azt gondolni, hogy az ember minden évben fejlődik, nemcsak emberileg, de sportemberként is. Remélem, hogy a télhez való idei hozzáállásom annak fényében történik, amit az elmúlt télen megtanultam. Remélhetőleg orvosolni tudom azokat a fizikális és mentális küzdelmeket, melyeket tavaly meg kellett vívnom. Bízom benne, hogy erősebb leszek 2016-ban.”

„Még relatíve fiatal vagyok, szóval jelen pillanatban egy hegyet látok magam előtt, amit meg kell másznom.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései