Hamilton biztos benne, közelebb tudnak kerülni a topcsapatokhoz - F1VILÁG.HU

Hamilton biztos benne, közelebb tudnak kerülni a topcsapatokhoz

Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka meg van győződve arról, csapatának, a Mercedesnek a szezon előrehaladtával sikerül még közelebb kerülnie a Red Bullhoz és a Ferrarihoz.

Az ezüstnyilak számára nehezen indult a 2022-es idény, idei versenyautójuk ugyanis a bajnokság első felében képtelen volt a győzelmekért harcolni. Az utóbbi időben azonban sikerült szemmel látható javulást elérnie a német csapatnak, Lewis Hamilton pedig bízik abban, hogy fognak még nyerni az idény során. A hétszeres világbajnok a Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, büszke a csapata által elért fejlődésre, és reméli, ezen a hétvégén is erősek lehetnek.

„Nos, minden hétvégén reménykedünk abban, hogy fejlődünk. Nem igazán tudom, mit várhatok ettől a hétvégétől. Vannak dolgok, amikkel próbálkozunk… Folyamatosan változtatunk az autón, az aerodinamikán, és minden máson” – mondta a brit pilóta. „Remélem, hogy találunk valamit ezen a hétvégén, ami segít bennünket abban, hogy egy kicsit előrébb jussunk. De alapvetően tisztességesen szerepeltünk itt korábban. Szóval remélem, hogy ezen a hétvégén is így lesz.”

„Hiszem, hogy egy ponton képesek leszünk majd harcolni ezekkel a srácokkal. Akár ezen a hétvégén, akár öt verseny múlva. Nem ott kezdtünk, ahol szerettünk volna, de fejlődtünk, és elkezdtünk következetesek lenni. A csapatnál senki sem adta fel, folyamatosan nyomtuk. Szóval nagyon büszke vagyok erre a folyamatra, erre a tapasztalatra.”

A Mercedes Franciaországba is több újítással érkezett, Hamilton pedig azt mondja, meg van győződve arról, hogy a folytatásban sikerül közelebb kerülniük az élcsapatokhoz.

„Folyamatosan javítunk a teljesítményen, folyamatosan haladunk előre, és sokat várhatunk a következő futamoktól is. Izgatott vagyok emiatt, a legutóbbi versenyen csupán néhány tizeddel voltunk lassabbak az élmezőnytől az időmérőn, szóval lassan, de biztosan közelebb kerülünk.”

„Bizonyos pályákon nagyobb lehet a lemaradásunk, ki tudja? De ahogy múltkor is elmondtam, a legutóbbi versenyen a kivetítőn néztem az élen folyó küzdelmet – és remélem, hogy hamarosan többször vehetek majd részt benne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!