Friss hírek

Hamilton biztos benne, törmelékek okozták a defektjét

A Forma-1-es Brit Nagydíjon győztes Lewis Hamilton biztos benne, törmelékek okozták a vasárnapi verseny utolsó körében történt defektjét, mely miatt kishíján elveszítette az elsőséget Silverstone-ban.

Hamilton a pole pozícióból rajtolhatott hazai versenyén, és magabiztosan vezette a versenyt, a Mercedes azonban drámai pillanatokat élt át a futam utolsó köreiben: előbb Valtteri Bottas, nem sokkal később pedig a címvédő is bal első defektet kapott.

Miközben Bottas pont nélkül zárta a futamot, Hamilton a defektes autóval célba tudott érni, és megszerezte a győzelmet Nagy-Britanniában.

Hamilton azt mondja, biztos benne, hogy törmelékek okozták defektjét, feltehetően Kimi Räikkönen leszakadó szárnya miatt.

„Őszintén szólva tényleg azt éreztem, hogy nagyon jól vezettem, és a legjobb képességeimnek megfelelően vigyáztam a gumikra” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Valtteri nagy nyomást helyezett rám az etapok elején, szóval bizonyos helyeken, ahol általában menedzselni tudtam a helyzetet, kevésbé tudtam, hogy ne kerülhessen DRS-távolságon belülre.”

„Nagyszerű tempója volt. Tudtam, hogy egy ponton elkezdenek majd degradálódni az abroncsai, mert láttam, hogy nem menedzselte annyira az abroncsokat, ahol kellett volna. Ekkor lehetett látni, hogy elkezdett nőni a különbség, és egészen kényelmesen éreztem magam.”

„Biztos voltam abban, hogy bőven van még élet a gumijaimban. Érdekes lesz látni, mire jutnak majd, mert nyilvánvalóan látják majd, mi okozta a meghibásodást. De biztos vagyok abban, hogy törmelékek voltak.”

„Rengeteg volt a pályán, volt egy autó előttem, talán Kimi, aki elveszítette az első szárnyát. Szóval a Maggots-Becketts kombinációig törmelékek voltak a pályán, kétlem, hogy végig eltakarították őket.”

„A gumi teljesen jól működött, és a verseny végén szerintem még meg is nyomhattam volna velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!