Friss hírek

Hamilton: Bono és én szinte testvérek vagyunk

Lewis Hamilton nem győzte méltatni mérnökét és harcostársát, Peter Bonningtont, akivel idén a tizenegyedik közös Forma-1-es szezonjukra készülnek.

Azt már megszokhattuk a Forma-1-ben, hogy Lewis Hamilton sorra dönti meg a nagyobbnál nagyobb rekordokat, az azonban ritka, hogy vele együtt egy versenymérnök is így írja be magát a történelemkönyvekbe. Peter Bonnington azonban ezen az úton jár, Hamilton versenymérnökeként ugyanis neki is óriási sikerekben van része. Alig néhány versenyhétvégére vannak a kétszáz közös futamhoz, ami Hamilton szerint az F1 valaha volt egyik leghosszabb együttműködésének számít.

„Hihetetlenül hálás vagyok Bonóért. Elképesztő közös utunk van – azt hiszem, ez az egyik, ha nem a leghosszabb pilóta-mérnök párosítás valaha. Óriási szerepe van a sikereimben. Jóban és rosszban, a pályán és azon kívül is támogatjuk egymást. Imádok vele dolgozni, olyan nekem, mintha a testvérem lenne. Szerintem ő a kevés emberek egyike, aki igazán képes elviselni engem. A versenyeken végig higgadt marad és elnavigál engem a célig. Nem hiszem, hogy erre sokan képesek lennének” – méltatta mérnökét a hétszeres világbajnok.

Hirdetés
 

A páros hat egyéni és nyolc konstruktőri világbajnoki címet, valamint több mint 80 győzelmet ért el a Mercedesnél. Természetesen az „it’s Hammer time” című elszólás is hozzájuk fűződik, ami szállóigévé vált az évek folyamán.

„Ha jól emlékszem, azzal én álltam elő. Volt egy pont, amikor azt mondta a fülemre, hogy „most kell nyomni”, de felidegesített, mivel már eleve nyomtam. Úgy voltam vele, hogy ha azt akarja felém kommunikálni, hogy most aztán tényleg mindent bele kell adni, akkor annyit mondjon, hogy „it’s Hammer time”. Ez egy közös dolgunkká vált” – emlékezett vissza Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!