Friss hírek

Hamilton „borzasztóan” érzi magát szokatlan hibái miatt

„Borzasztóan” érzi magát az Orosz Nagydíj időmérő edzésén elkövetett hibái miatt Lewis Hamilton, a címvédő azonban mindent meg fog tenni azért, hogy a vasárnapi versenyen javítson.

A Mercedes versenyzője jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre Szocsiban, az időmérő utolsó szakaszában azonban kétszer is a falnak koccant autójával, a döntő pillanatban pedig nem tudott jó kört futni a sima futófelületű abroncsokkal a folyamatosan száradó pályán.

A rajtelsőséget így Lando Norris szerezte meg Carlos Sainz és George Russell előtt, míg Hamilton csak a 4. kockából indulhat holnap.

A hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak a kvalifikáció után azt mondta, nagyot csalódott magában.

„Alapvetően hihetetlenül nagyot csalódtam magamban” – mondta a világbajnoki címvédő az időmérő után.

„Egészen addig nagyon jó formában voltam, tényleg benne voltam abban a bizonyos zónában. Nagyon sajnálom az egész csapatot, mert nyilván nem ezt várná az ember egy bajnoktól. De ez van, a tőlem telhető legjobbat nyújtom majd vasárnap, hogy javítsak.”

Hamilton hozzátette, a tapadás „borzasztó” volt az időmérő során a slick-gumikkal.

„Veszítettem a hőmérsékletből a kör során, és kétszer is falnak mentem, ami ritka tőlem.”

A Mercedes egyébként a futamra büntetlenül ki tudja cserélni a sérült alkatrészeket Hamilton autóján, feltéve, hogy azok ugyanolyan specifikációjúak, mint amilyeneket az időmérőn használt.

A brit ugyanakkor tudja, nem lesz könnyű dolga, ha a győzelemért akar harcolni vasárnap.

„A srácoknak az élen jó tempójuk van, és határozottan nem lesz könnyű” – mondta a világbajnoki címre pályázó Hamilton.

„Imádkozni fogok azért, hogy az autót megjavítsák, és remélhetőleg rendben lesz holnapra. Az ilyen dolgok azért történnek, hogy próbára tegyenek bennünket, és borzasztóan érzem most magam. De át fogom fordítani pozitivitásba mindezt, és mindent beleadok. De legalább van egy másik brit a pole-ban, ami nagyszerű, szóval gratulálok Landónak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!