Hamilton: Bottas nyitva hagyta az ajtót Verstappen előtt - F1VILÁG.HU

Hamilton: Bottas nyitva hagyta az ajtót Verstappen előtt

HIRDETÉS
„Nyitva hagyta az ajtót” Max Verstappen számára a vasárnapi Mexikói Nagydíj rajtjánál Valtteri Bottas, a holland pilóta ezért tudott álomrajtot venni a versenyen – mondja Lewis Hamilton.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 and the rest of the field at the start during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull versenyzője a két Mercedes mögül, a 3. helyről startolt, ám már az első kanyarban Bottas és Hamilton elé tudott kerülni, végül simán megnyerte a futamot.

Hamilton a verseny után elismerte, másképp képzelte el a rajtot, egyrészt azért, mert úgy gondolta, csapattársa jobban startol, ő pedig be tud kerülni majd a szélárnyékába, másrészt azért, mert Bottas nem védekezett elég hatékonyan a Red Bull-lal szemben.

„Természetesen másképp képzeltem el abban az értelemben, hogy talán Valtteri jobb rajtot vesz, én pedig megpróbáltam volna bekerülni a szélárnyékába” – mondta a címvédő.

„De mellé kerültem, ami jó volt, és aztán csak védtem az én oldalamat, próbáltam megbizonyosodni arról, hogy senki sem kerül belülre. Szóval igyekeztem magam mögött tartani a Red Bullt, amit a tükörben láttam, és azt gondoltam, Valtteri ugyanezt teszi.”

„De nyilvánvalóan nyitva hagyta az ajtót Max számára, Max pedig az ideális íven volt, szóval pazar féktávot tudott venni az 1-es kanyar előtt. Mivel én belül voltam, a poros íven, semmi remény nem maradt számomra.”

Hamilton hozzátette, a versenyen nem sok esélye volt arra, hogy tartsa a lépést Verstappennel.

„Nyilvánvalóan nem sok mindent tudtam kezdeni azzal a tempóval, amit Max előhúzott. Szerintem közel fél másodperccel gyorsabbak voltak, és nem igazán tudtam tartani a lépést, miközben menedzseltem a gumikat is.”

„Péntek este azt gondoltuk, 2 tizeddel gyorsabbak lesznek a futamon, de szerintem ennél jobbak voltak.”

A címvédő hozzátette, az sem segített, hogy Bottas már az első kanyarban a mezőny végére került.

Hirdetés

„Igen, ez sokkal nehezebbé tette a versenyt. A Red Bull két autóval taktikázhatott, Sergio pedig nagyon közel volt az első etapban, és nem igazán tudtam ellépni tőle. Szóval abban a pillanatban ők vagy elégávással próbálkoznak, vagy mi vágunk eléjük… Végül kiálltunk, ami… Azt gondolom, a csapat nagyszerű munkát végzett, de egyszerűen nem maradt elég gumi a végére. Végül sikerült így is magunk mögött tartani őket. Ha még van egy kör, akkor szerintem vége, de örülök, hogy meglett a második hely.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Bottas nyitva hagyta az ajtót Verstappen előtt
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!