Friss hírek

Hamilton: Bottas tisztel, így nem lesznek Rosberg-féle ütközetek

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, köszönhetően a „tiszteletnek”, ami megvan közte és csapattársa, Valtteri Bottas között, nem kell attól tartani, hogy megismétlődik Barcelonában egy olyan incidens, mint amilyen 2016-ban történt vele és Nico Rosberggel.

A három évvel ezelőtti versenyen a Mercedes-pilóták az első sorból vághattak neki a Spanyol Nagydíjnak, néhány kanyar után azonban összeütköztek, és mindketten feladták a futamot.

Hamilton és Rosberg az együtt eltöltött évek során többször összecsaptak a versenypályán, az ötszörös világbajnok azonban jelenlegi csapattársával, Valtteri Bottasszal jóval simább partnerséget ápol.

Amikor a brit pilótát csütörtökön arról kérdezték, miért olyan biztos abban, hogy nem lesznek olyan ütközeteik, mint amilyen Rosberggel volt, Hamilton így felelt: „Történnek dolgok a háttérben, amikről önök nem tudnak. Nem gondolom, hogy ez a megfelelő hely arra, hogy erről beszéljek.”

„Ami igazán fontos, hogy összetartunk csapatként. Viszont korábban valaki [Rosberg] folyton letért erről az útról. Ez viszont most nincs. Tényleg nagyszerű az energia csapaton belül. Megvan a tisztelet. Van egyfajta szabály, amit betartunk azért, hogy kettős győzelmeket arassunk. Támogatjuk egymást.”

Hamilton korábban többször utalt rá, ha majd egyszer könyvet ír, elárulja, mik is zajlottak a színfalak mögött, amikor Rosberg volt a csapattársa, most pedig azt mondta, „nincs szüksége arra, hogy ezekről beszéljen”.

„Ezek belső dolgok, mindent megtartunk így, nem tartozik a nyilvánosságra. Ahogy mondtam, minden nagyszerű csapaton belül, megvan a tisztelet. Tovább nyomjuk, és nem lesznek problémák. Ne számítsanak olyasmire, amit korábban láttak.”

„Mindig meglesz a tisztelet. Nem fogunk ütközni, ez biztos. Ami fontos, hogy csapatjátékosnak kell lennünk. Nem magunk miatt vagyunk itt. Azért fizetnek minket, hogy csapatként győzzünk, és a csapatnak teljesítsünk. Amíg ezt észben tartjuk, nem lesznek problémák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hamilton: Bottas tisztel, így nem lesznek Rosberg-féle ütközetek
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!