Friss hírek

Hamilton: Bottas több tiszteletet érdemel

A hetedik világbajnoki címe felé nagy tempóval robogó Lewis Hamilton szerint csapattársa, Valtteri Bottas nem kap annyi elismerést, mint amennyit teljesítménye miatt kellene.

Az idei évben a finn pilóta számít Lewis Hamilton legfőbb riválisának a Forma-1-ben – igaz, 13 verseny után az ő hátránya is már 85 pontra rúg a brittel szemben, így esélyei jobbára csak matematikaiak, hiszen a hátralévő négy versenyen mindössze 104 pontot lehet gyűjteni.

Hamilton viszont azt mondja, Bottas elképesztően keményen dolgozik, és nemcsak a tempót tekintve kiváló versenyző, hanem minden másban is.

„Valtteri nem kapja meg azt az elismerést, amit kellene, pedig fantasztikus munkát végez” – mondta Hamilton a Ziggo Sport televíziónak. „Ő egy hihetetlenül gyors versenyző.”

„Azt gondolom, a mezőny nagy részénél jobb pilóta ő, nemcsak a vezetés szempontjából, hanem a mentális attitűdjét és a hozzáállását tekintve is. Mert versenyzőnek lenni nem csak a vezetésről szól, nem csupán a gyakorlásról. Arról szól, hogy hogyan komponálod meg a dolgokat, hogyan hozod és gyűjtöd magad köré az embereket, és ő nagyszerű ebben.”

Bottas idén eddig 4 rajtelsőséget szerzett, 9 alkalommal viszont alulmaradt Hamiltonnal szemben – igaz, ezen alkalmakkor is alig 1 tizedmásodperc, vagy annál kevesebb volt a lemaradása a címvédővel szemben.

„Ha ezekre az alkalmakra tekinthetek vissza, az a helyzet, hogy túl kicsik voltak a különbségek” – mondta Hamilton. „Mert úgy hiszem, hogy van bennem egy bizonyos mennyiségű extra köridő. De soha nem szabad feladni, soha nem szabad azt hinni, hogy vége. A határokat kell feszegetni, és gyorsan a helyükre kell rakni a kirakós darabkáit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!