Friss hírek

Hamilton: Brawn győzött meg a Mercedesről

A Forma-1 újdonsült hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, Ross Brawn rendkívül komoly szerepet vállalt abban, hogy ő 2013-ra a Mercedes csapatához szerződött.

Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben debütált a Forma-1-ben, egy évvel később pedig világbajnok lett a wokingi istállóval. A további sikerek viszont elmaradtak, Hamilton pedig nagy döntést hozott meg: 2013-ra a Mercedeshez szerződött Michael Schumacher helyére, azóta pedig 6 világbajnoki címet nyert meg a német istállóval.

A korábbi Forma-1-es világbajnok, a néhai Niki Lauda döntő szerepet játszott abban, hogy Hamilton az ezüstnyilakhoz igazolt, hiszen ő volt az, aki először felvette a kapcsolatot a brit pilótával – később pedig szoros barátság alakult ki köztük.

Hamilton viszont nemrég elárulta, valójában Ross Brawn, a Mercedes akkori csapatfőnöke győzte meg őt.

„Otthon, Monacóban beszéltem Nikivel arról, hogy jöjjek” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Ő volt az első, akivel beszéltem erről. Azt mondta, ’jönnöd kell a csapatunkhoz’. Kezdetben nem feltétlenül voltam meggyőződve erről. Szerintem ez a szakasz akkor jött el, amikor Ross eljött édesanyám házába és leült velem a konyhában. Ittunk egy tehát, ő pedig megmutatta, mik a csapat tervei.”

„Mély betekintést nyerhettem abba, mik az istálló tervei, milyen változtatásokat próbálnak elvégezni. És ez volt az a bizonyos pont.”

Hamilton aztán a 2012-es Szingapúri Nagydíjon újra találkozott Niki Laudával, amikor a megállapodás részleteit vitatták meg – öt nappal a verseny után pedig bejelentették, csatlakozik a német istállóhoz.

„A fontos rész Szingapúrban történt, amikor Niki és én – talán inkább ő – felismerte, hogy mennyi közös van bennünk. Valójában itt kezdődött a barátságunk, mert emlékszem, hogy azt mondta nekem, ’sokban hasonlítasz rám’. Szerintem felismerte, hogy sokkal több közös van bennünk, mint azt korábban gondolta, hiszen addig nem igazán beszéltünk egymással. Minden csak feltételezéseken alapul, illetve azokon, amiket az emberek írtak.”

„Időről időre elmondom, hogy a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy hét világbajnoki címig jutok. Az első világbajnoki cím megnyerése nagyszerű volt. Persze gondoltam a másodikra, éveket töltöttem azzal, hogy próbáltam hozzásegíteni a csapatot egy újabb bajnoki címhez.”

„De aztán nagy döntést kellett meghoznom. El kellett döntenem, hogy maradok-e egyhelyben toporogni, vagy tovább állok és csinálok valami kalandosabbat. Amikor döntöttem, tudtam, hogy jó döntést hoztam. Tudtam, hogy ez lesz számomra a helyes út. De hogy gondoltam-e arra, hogy hat világbajnoki címet nyerünk? Nem.”

„Úgy hiszem, hogy az életben hinnünk kell dolgokban, és azt kell tennünk, ami nekünk jó, nem pedig azt, amit mások mondanak. El kell végezni a házi feladatot, meg kell nézni az érveket és ellenérveket, aztán dönteni. Bele kell vágni, akár jó, akár rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!