Hamilton: Brawn nélkül is bajnokesélyesek lehetünk

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton meg van győződve arról, csapata bajnoki esélyei akkor sem csökkennének jövőre, ha Ross Brawn esetlegesen elhagyná az istállót.


A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton meg van győződve arról, csapata bajnoki esélyei akkor sem csökkennének jövőre, ha Ross Brawn esetlegesen elhagyná az istállót.

A szakember távozásáról már jó ideje pletykálnak a nemzetközi sajtóban. A héten a BBC kész tényként közölte, Brawn eldöntötte, a szezon végeztével otthagyja a Mercedest, bár ezeket a híreszteléseket Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke rögvest cáfolta.

Hamilton Abu Dhabiban elárulta, pontosan tisztában van azzal, hogy van esély a csapatfőnök távozására, ám úgy véli, erre csak akkor kerül sor, ha az istállónál meggyőződtek arról, biztosítva van jövőjük.

„Nagyszerű a munkakapcsolatunk, és nem hinném, hogy már megszületett a döntés” – mondta a 2008-as év Forma-1-es világbajnoka.

„De azt gondolom, bárhogy is lesz, erős szakemberek vannak a csapatunkban. Tudom, hogy Niki, Toto [Wolff], Ross, és mindenki a lehető legtöbbet megteszi azért, hogy bármilyen döntés is szülessék, úgy vághassunk neki a következő szezonnak, hogy esélyünk lesz a bajnoki címre.”

Amikor Hamilton a tavalyi szezont követően a Mercedeshez szerződött, még minden felelősség Brawn vállán volt, Wolff, Lauda és Paddy Lowe csak később érkeztek az istállóhoz.

Az angol versenyző azonban kijelentette, nem pusztán azért érkezett Brackley-be, mert Ross Brawn irányítja az istállót.

„Amikor döntöttem, rengeteg dolgot számításba vettem, nem kizárólag Ross jelenlétét. Valóságos bónusz volt, hogy Brawn ezt a csapatot képviselte, hiszen rengeteg tapasztalattal bír, és sikeres volt korábbi csapatainál.”

„Akkoriban ő volt az, aki odajött hozzám, és megmutatta, miképp fejlődik a csapat, és milyen irányba is halad. De igazából bárki így tett volna csapatfőnökként.”

„Nem igazán szeretnék arról spekulálni, mi történhet. Csak annyit tudok, hogy egyeztetnek, én pedig figyelemmel kísérem mindezt. Nagyszerű volt együtt dolgozni Rosszal kezdettől fogva, ráadásul nagyon érdekes is, hiszen ő egy nagyon tapasztalt csapatfőnök, rendkívül bölcs és tudja, hogyan kezelje az embereket. Én ezt nagyra értékelem, mert hozzám is így állt, és nagyon jó volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!