Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton büntetés nélkül megúszta

A Bahreini Nagydíj sportfelügyelői megkegyelmeztek Lewis Hamiltonnak, és úgy döntöttek, nem szabnak ki büntetést a brit versenyzőre, aki nem jelent meg az orvosi központban közvetlenül péntek délutáni balesetét követően.

A Bahreini Nagydíj sportfelügyelői megkegyelmeztek Lewis Hamiltonnak, és úgy döntöttek, nem szabnak ki büntetést a brit versenyzőre, aki nem jelent meg az orvosi központban közvetlenül péntek délutáni balesetét követően.

A brit versenyző a hetes kanyarban vesztette el autója felett az irányítást, megpördült, majd átcsúszva a bukótéren, oldalirányból telibe kapta a gumifalat, amit az MP4/23-as jobb oldala bánt.

Hamilton ugyan saját lábán hagyta el a helyszínt, az autójában lévő “baleseti adat rögzítő” mérése szerint olyan mértékű erők hatottak rá az ütközéskor, ami kötelezővé tette volna számára, hogy saját biztonsága érdekében megjelenjen a pályán lévő orvosi központban.

Igen ám, de baleset után felvillanó számtalan vészjelzés teljesen elterelte Hamilton figyelmét a becsapódás erejét figyelembe vevő “egészségügyi led” felvillanásáról.

Hamilton csak visszatérve a boxba tudta meg, hogy meg kellett volna jelennie az orvosi központban, ahova rögvest ellátogatott, így a sportfelügyelők – miután kivizsgálták az ügy részleteit – úgy döntöttek, nincs szükség egyéb intézkedésre.

A brit pilóta az edzést követően elmondta, bízik benne, hogy a baleset nem lesz kihatással hétvégi teljesítményére.

“Az autó eléggé megrongálódott, azonban a csapat kiváló munkát végez, és biztos vagyok benne, hogy mindent megjavít rajta. Elnézést a srácoktól, de ez a versenyzés. Néha történnek ilyen esetek, mikor az ember a határait próbálja. Holnap egy új nap lesz, és szerintem jó az autónk, magabiztosan várom a folytatást” – mondta Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamilton büntetés nélkül megúszta
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben
Hülkenberg úgy érzi, tartani tudná a lépést Verstappennel