Hamilton: Büszke vagyok a versenybírókra! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Büszke vagyok a versenybírókra!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, „büszke” a Forma-1-es Olasz Nagydíj versenybíróira, akik olyan döntést hoztak a monzai verseny után, mely precedenst teremthet.
2021 Italian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Max Verstappen crash

A brit versenyző Max Verstappennel ütközött össze a monzai verseny 26. körében: a holland keményen támadta a bokszból visszatérő Hamiltont, aki azonban védte pozícióját. A csatának végül baleset lett a vége, Verstappen autója pedig a Mercedes tetején landolt.

Csak a szerencsének – no meg persze a néhány éve bevezetett fejvédő bukókeretnek – köszönhető, hogy nem történt sérülés, Hamilton pedig a versenyt követően az Instagramon üzent rajongóinak.

„Az ilyen napok emlékeztetnek arra, mennyire szerencsés vagyok. Ezredmásodpercek alatt lehet eljutni a versenyzéstől egy nagyon ijesztő szituációig” – írta közösségi oldalán a címvédő.

„Ma valaki biztosan figyelt rám fentről! A nyakam sajog egy kicsit, ahogy megy ki belőlem az adrenalin. Kaptam egy kis ütést a fejemre, szóval nyilván eléggé fáj a fejem, de rendben vagyok! A ’Halo’ megakadályozta, hogy ez a baleset sokkal rosszabb legyen, és hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, akik tettek azért, hogy felkerüljön az autókra, és biztonságosabbá tegy a versenyzést.”

Hamilton a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak azt mondta, egy ilyen baleset során jön rá igazán az ember, mennyire törékeny.

„Nem hiszem, hogy bármikor is fejbevágott már autó korábban. Elég sokkoló élmény! Kockázatot vállalunk, és amikor ilyesmi történik, az igazán sokkolja az embert, ekkor látjuk csak igazán, mennyire törékenyek vagyunk mindannyian.”

„Ha megnézzük a balesetről készült képeket, látható, hogy a fejem teljesen előre van nyomva a fülkében. Sok-sok ideje versenyzem már, és nagyon hálás vagyok, hogy még itt lehetek. Hihetetlenül örülök annak, hogy valaki ma vigyázott rám!”

Verstappent a baleset miatt 3 rajthelyes büntetéssel sújtják majd a következő versenyen, Oroszországban. Hamilton azt mondja, jó döntés született.

„Büszke vagyok a versenybírókra. Ez precedenst teremt, és fontos számunkra, hogy előre lépjünk a versenyzők biztonsága érdekében, fontos, hogy legyenek szabályok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!