Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Hamilton: Büszkévé akartam tenni Laudát

Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nem gondolta, hogy végig tud menni és meg tudja őrizni az első helyet Monacóban – azonban sikerült, így bezsebelte az idei 6. Mercedes-győzelmet.

Hamilton élete egyik legnehezebb versenyének nevezte a Monacói Nagydíjat, miután az utolsó pillanatokig védenie kellett pozícióját Max Verstappennel, a Red Bull pilótájával szemben. 

A Mercedes csapattagjainak nem volt könnyű hétvégéje, hiszen a héten hunyt el Niki Lauda, aki sokakhoz, így Hamiltonhoz is nagyon közel állt. 

„Életem egyik legnehezebb versenye volt, de Niki emléke velem volt – ő nagy hatással volt az egész csapatra, és tudom, hogy lenéz ránk és megemeli a kalapját” – nyilatkozta a brit a futamot követően. „Megpróbáltam koncentrált maradni, büszkévé tenni őt. Ez volt egész hétvégén a cél, nagyon hiányzik.”

Hamilton hosszasan ecsetelte csapatának a futam során, hogy mennyire nem bírják az abroncsai, és hogy nem fogják kibírni a futam végéig – a versenymérnöke azonban biztatta őt, és végül meg tudta őrizni vezető pozícióját Max Verstappennel szemben. 

„Ennyire elhasznált kerekeken 2009 óta nem vezettem, amikor a McLaren Sanghajban olyan sokáig hagyott kint.”

„A kemény utat választottam, és úgy volt, hogy nem jövök be: ütközök, vagy befejezem így. Végső soron ez volt a rossz gumiválasztás, de a csapat hihetetlen munkát végzett és nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek részese lehetek.”

„A közönség pedig remek volt, és remélem, hogy nem volt unalmas verseny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!