Friss hírek

Hamilton: Csak plusz lendületet ad, ha kifütyülnek

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzőjét kifütyülték a rajongók a Magyar Nagydíj időmérőjét követően, azonban a brit pilóta elmondta, ez csak motiválja őt.

A Magyar Nagydíjon Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, azonban utolsó gyorskörére meglehetősen lassú felvezető körrel érkezett – így feltartva a mögötte érkező Red Bullokat. Max Verstappennek ugyan sikerült elkezdenie utolsó körét, azonban Sergio Perez már nem ért fel időben, így nem próbálkozhatott egy újabb gyorskörrel.

Hamiltont a leintés után kifütyülte a közönség, azonban a brit pilóta ezzel nem foglalkozott:

„Ez egy csodálatos időmérős kör volt, a csapat mesés munkát végzett, beleértve Valtterit is. Még soha nem éreztem ilyen jól magam, amikor kifütyültek, nem bánom – ez csak további lendületet ad!” – mondta a brit.

A hétszeres világbajnok kíváncsi, hogy hogyan alakulnak a vasárnapi stratégiák, ugyanis a Red Bull-lal eltérő gumikeveréket választottak a verseny kezdetére.

„A második időmérős etapban a közepes keverékek mellett döntöttünk, míg az ellenfeleink a lágyakkal próbálnak szerencsét” – nyilatkozta Hamilton. „Meglepett, hogy rajtunk kívül a top 10-ben mindenki a lágyakat választotta.”

„Meglátjuk, ez hova vezet. Fontos, hogy az egész első sor a miénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!