Orosz Nagydíj

Hamilton csak részben tartja hibásnak magát

Lewis Hamilton részben vállalta a felelősséget azért a döntésért, miszerint ahelyett, hogy extrém esőgumival hajtott volna pályára az időmérő második etapjában, feltetette a köztes gumikat, aminek kiesés lett az eredménye.

Lewis Hamilton részben vállalta a felelősséget azért a döntésért, miszerint ahelyett, hogy extrém esőgumival hajtott volna pályára az időmérő második etapjában, feltetette a köztes gumikat, aminek kiesés lett az eredménye.

A bajnokság élén álló brit versenyző kockáztatott, és a többiekkel ellentétben sima esőgumival hajtott ki a pályára a második etap elején, bízva abban, hogy alábbhagy az eső.

Ehelyett egyre inkább rázendített, így kénytelen volt visszatérni a boxba, hogy feltetesse az extrém esőgumikat, ám akkor már olyannyira állt a víz a pályán, hogy esélye sem volt felvenni a versenyt a többiekkel.

“Közös döntés volt, hogy esőgumikon kezdjem meg a második etapot – az enyém, és a versenymérnökömé” – mondta Hamilton, aki csak a tizenötödik helyről vághat neki a holnapi Olasz Nagydíjnak.

“Azt gondoltuk, hogy itt a váltás ideje, mert egyre jobban szárad a pálya, de a tapadás pocsék volt, így visszatértem a boxba, hogy extrém esőgumikra váltsak. Amikor a boxutcába hajtottam, ismét rázendített az eső, így már esélyem sem volt harcba szállni a többiekkel.”

Hamilton, aki korábban nem egyszer jelentette ki magáról, hogy kiválóan alkalmazkodik az esős körülményekhez, most elmondta, egyszerűen nem jöttek össze a dolgok számára a mai edzésen.

“Nagyon nehéz volt belőni a fékezési pontokat” – mondta. “Ez az első alkalom, hogy ilyen történik velem a Forma-1-ben, éppen ezért nem is akarok magyarázkodni. Holnap egy új nap lesz, és minden esélyünk megvan arra, hogy áthámozzuk magunkat a mezőnyön. Mindent megteszek, amit csak tudok, hogy minél előrébb végezzek.”

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis versenyzője védelmére kelt, és elmondta, hogy Hamiltonnak még a többieknél is nehezebb dolga volt, mert csapata rosszul mérte fel az időjárási viszonyokat.

“A nem túl pontos időjárás-előrejelzés kifogott rajtunk. Amint kiderült, csak egy nagyon szűk időintervallumban lehetett gyorskört futni, és a dolgok nem alakultak túl jól Lewis számára” – mondta Dennis.

“Az előrejelzésben az állt, hogy a második etap első 4-5 percében még nem fog esni az eső. Ezt akartuk kihasználni, és feltettük Hamilton autójára az intermediate abroncsokat, de ekkor kezdett csak el igazán esni az eső.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS