Friss hírek

Hamilton csalódott, de vállalja a felelősséget

Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat követően a Mercedes hétszeres világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit pilóta a 15. helyről rajtolva csupán az egy pontot érő 10. helyen ért célba Dzsiddában, ahol nemcsak a gyenge tempó, de balszerencsés szituációk is hátráltatták őt. Hamilton mindenesetre úgy érzi, megtette ami tőle telt, az azonban biztos, hogy továbbra is nagy lemaradásban vannak a topcsapatokhoz képest.

„Személy szerint úgy érzem, a maximumot hoztam ki mindenből, azt viszont nem tudom, hogy csapatként így tettünk-e” – mondta a hétszeres világbajnok szemmel láthatóan csalódottan. „De ez van.”

Hirdetés
 

Hamilton a kemény keverékű gumikkal kezdte a futamot, ám jó darabig nem tudta lecserélni azokat, mivel Fernando Alonso és Daniel Ricciardo leálló autói miatt bezárták a bokszutcát.

„Nehéz volt. Azt hiszem… Láttam Alonsót lelassítani, dupla sárga zászlók voltak, aztán Daniel megállt a bokszutcánál. Balszerencsénk volt a VSC-vel, de mindent beleadtam” – mondta a Mercedes versenyzője, majd hozzátette, rengeteg munka vár rájuk a folytatásban.

„Van mit tanulnunk. Eléggé le voltunk maradva a tempót tekintve, és rengeteg a tennivalónk. Az egyensúlyt tekintve az autó jó volt, csak nem ment elég gyorsan. A végeredmény nem valami jó, de a futam viszonylag jól ment. Küszködtem a gumihőmérséklettel az elején, de aztán elkezdtem közelebb kerülni az előttem lévőkhöz, akik a közepes keverékkel mentek.”

Hamilton hozzátette, a szombaton általa megválasztott rossz beállítások vitték tévútra őket, ezért pedig vállalja a felelősséget.

„A szombati nap sokkal nehezebbé tette a hétvégénket, és vállalom ezért a felelősséget. Lesújtó, de tovább kell küzdenünk, ez minden, amit tehetünk. Tudom, hogy nagyszerű csapatom van, leszegett fejjel kell tovább dolgoznunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!