Hamilton csalódott, hogy semmit sem fejlődtek tavaly óta - F1VILÁG.HU

Hamilton csalódott, hogy semmit sem fejlődtek tavaly óta

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elismerte, nehéz derűsen látni a helyzetet egy olyan hétvége után, mint a szuzukai, ahol ugyanolyan problémákkal szembesültek, mint tavaly egész évben.

A brit versenyző egy küzdelmes versenyt követően az 5. pozícióban ért célba a Japán Nagydíjon, miközben csapattársa, George Russell 7. lett. A két Mercedes-pilóta nagy csatát vívott egymással az 53 körös verseny során, Hamilton pedig végül az egyik Ferrari előtt tudott végezni, ami szerinte abszolút pozitívuma a hétvégének.

A Mercedes versenyzője azt mondja, mindent beleadott a hétvégén, azt viszont fájdalmas látni, hogy az elmúlt hónapokban elvégzett kemény munkának nemigen van eredménye, hiszen a mezőny elejéhez nem tudtak közelebb kerülni.

„Kimerült vagyok. Amim csak van, azzal küzdök az autóval, hogy minél előrébb végezzek, és a Ferrari elé kerüljek, akiknek volt fejlesztésük ezen a hétvégén” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „Pokoli küzdelem és verseny volt, hogy kitartsunk a konstruktőri versenyben, a lehető legtöbb pontot szereztem a csapatnak.”

„Tudom, mennyire fontos minden gyárban dolgozó számára ez, szóval tényleg mindent beleadtam. De nehéz az ilyen hétvégéken, főleg egy ilyen nehezen kezelhető autóval. Érzésre ugyanolyan volt, mint tavaly: pattogott és csúszkált. Szóval nehéz, ha azt nézzük, mennyit dolgoztunk a fejlődés érdekében, és mégsem sikerült közelebb kerülnünk az elejéhez.”

„Viszont az egyik Ferrarit megelőztük, ami a remek csapatmunkának, illetve a bokszban és a stratégián dolgozó srácoknak köszönhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!