Hamilton csökkenő előnye ellenére sem aggódik - F1VILÁG.HU

Hamilton csökkenő előnye ellenére sem aggódik

HIRDETÉS

Lewis Hamilton egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy előnye két pontra apadt a világbajnokságban, mert úgy gondolja, megfelelően felkészült a végjátékra, és ha minden jól alakul, maga mögött tarthatja csapattársát az utolsó három versenyen.

Lewis Hamilton egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy előnye két pontra apadt a világbajnokságban, mert úgy gondolja, megfelelően felkészült a végjátékra, és ha minden jól alakul, maga mögött tarthatja csapattársát az utolsó három versenyen.

Hamilton több mint tíz pontos előnye az elmúlt hónapokban mindössze kettőre csökkent az egyre nagyobb tempót diktáló Alonsóval szemben. Mindezek ellenére a brit versenyző nem aggódik a bajnokság állása miatt, különösen azok után nem, hogy a tavalyi évben pontosan ugyanilyen helyzetben volt a GP2-ben.

Akkor Nelson Piquet Jr. tartotta nyomás alatt, és folyamatosan csökkentette a különbséget kettejük között, melyre Hamilton stílusosan válaszolt. A huszonkét éves versenyző elmondta, pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy bajnokként ünnepelhessen a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

“Ugyanaz a helyzet, mint a tavalyi évben volt, így van már ilyen jellegű tapasztalatom” – mondta Hamilton a Belga Nagydíj után. “Ahogy azt az elmúlt évben is láthatták, tartani tudtam ellenfelem. Tudom, hogy kevés az a két pont, de még három verseny hátra van, és három olyan pályára utazunk, melyek mindenkinek, de leginkább nekem újak. Valahol ő lesz a gyorsabb, valahol én, de bízom benne, hogy a végén én jövök ki jobban.”

Hamilton azt is elmondta, hogy véleménye szerint sokkal könnyebb helyzetben van az, aki üldöz valakit, mint aki védekezik, így az utolsó három versenyre változtatni szerezne szemléletén.

“Mindig egyszerűbb üldözni valakit, mint védekezni” – mondta. “Mikor vezet az ember, mindig sokkal nehezebb egyenletes tempót diktálni. Ennek a hétvégének is vége, de úgy gondolom, hogy sok mindent át kell gondolnom a szezon utolsó három versenye előtt, mert egy hihetetlenül mozgalmas hónap következik mindannyiunk számára.”

Bár Alonso az elmúlt három versenyen márkatársa előtt végzett, Hamilton nem gondolja, hogy a kétszeres világbajnok jobb lenne nála.

“Törökországban én voltam jobb helyen, de sajnos defektet kaptam. Azonban az elmúlt két versenyen Fernando remek munkát végzett. Azt viszont nem tudom, hogy mi lesz a helyzet a szezon hátralévő részében” – folytatta a brit versenyző, aki szerint akár még Kimi Raikkönen is beleszólhat a bajnoki címért folyó harcba.

“Fantasztikus volt a versenysebessége. Tizenhárom pont a különbség kettőnk között, így hatalmas léptekben kell közelednie, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy befogjon minket. Azonban azt nem tudom, hogy mennyire lesz gyors az utolsó három versenyen. Rajta kell tartanunk a szemünket” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!