IMOLAGP

Hamilton csúcsformában: 5 kilót fogyott a címvédő

Lewis Hamilton Mercedes
Gőzerővel készül a 2020-as Forma-1-es szezonra a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A brit versenyző úgy érzi, fizikailag tökéletes állapotban van ahhoz, hogy idén is csúcsformában versenyezzen.

Hamilton 2019-ben hatodik világbajnoki címét szerezte meg az F1-ben, idén pedig a hetedikre pályázik. A brit pilóta a Mercedes színeiben várja az új szezont is, a minap pedig az Instagramra töltött fel egy fotót, melyhez azt írta, tavalyhoz képest mintegy 5 kilót fogyott.

„A tréningek szempontjából ez volt az egyik legjobb telem” – fogalmazott Hamilton.

„Tavaly mintegy 78 kilósan érkeztem meg a tesztekre. Idén kedvezőbb a súlyom, 73 kilogramm vagyok. Van még némi zsír, amit el kell égetnem, és növelnem kell az izomzatomat, de haladok.”

„Ha formába akarsz lenni, meg tudod csinálni! Csupán attól függ, mennyire akarod. Gyerünk, srácok!”

View this post on Instagram

This has been one of the best winters I’ve had training. Last year I arrived into testing with a lot of water weight and around 78kg. This year, I’m at a better weight of 73kg. Still have more fat to burn off and more muscle to add but on the way. Consistency is key! If you are wanting to get in shape, you can do it. Just depends how much you want it. Let’s go guys #keeppushing #letsgo 💪🏾

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

A versenyzők szempontjából fontos, hogy amennyire csak lehet, lejjebb szorítsák a kilókat: a Technikai Szabályzat 4.1-es cikkelye kimondja, a versenyhétvégék során az autók üzemanyag nélkül – ám versenyzővel együtt – minimum 745 kg-ot kell, hogy nyomjanak, ha tehát egy versenyző le tud dobni néhány kilót, akkor a mérnökök ballasztok megfelelő elhelyezésével játszani tudnak az autó súlyelosztásával.

A versenyző és a hozzáadott ballasztok súlya egyébként a 4.6.2-es cikkely szerint legalább 80 kg kell, hogy legyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!