Hamilton csúcsformában kezdte a 2020-as F1-es szezont - F1VILÁG.HU

Hamilton csúcsformában kezdte a 2020-as F1-es szezont

HIRDETÉS
Közel négyhónapos csúszás után kezdődött el Ausztriában a Forma-1 2020-as szezonja: az első spielbergi szabadedzésen a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, megelőzve Valtteri Bottast és a Red Bull ifjú titánját, Max Verstappent.
Lewis Hamilton Mercedes

A 2020-as világbajnoki sorozat szigorú biztonsági intézkedések mellett, nézők nélkül rajtol el a Red Bull Ringen, egyelőre 8 európai verseny időpontja ismert.

Pénteken az első szabadedzéssel kezdődött el az idény, az eső miatt kissé nyirkos pályán pedig a mezőny hamar nekilátott a felkészülésnek. Ahogyan az várható volt, a pilóták sok időt töltöttek a pályán, ebben pedig partner volt az időjárás is, hiszen némi szemerkéléstől eltekintve a másfélórás tréningen eső nem hátráltatta a csapatokat.

ÉLEN A MERCEDES

A leggyorsabb kört végül a vb-címvédő Lewis Hamilton futotta meg: a brit 1 perc 4,816 másodperces idővel zárt az élen a rasszizmus elleni küzdelem jegyében feketére festett Mercedesszel.

A brit pilóta bő 3 tizedmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Valtteri Bottasnál. A Mercedes egyébként a nyitóedzésen pályára vitte vitatott DAS-rendszerét, mely ellen még a márciusi Ausztrál Nagydíjon tiltakozni készült a Red Bull. Egyelőre nem tudni, hogy az osztrákok végül fellépnek-e a címvédő csapat trükkös megoldása ellen.

A két Mercedes mögött Max Verstappen végzett a 3. pozícióban, a holland hátránya viszont már 6 tizedmásodperc lett az élen végző Hamiltonhoz képest.

Remekül szerepeltek a McLarenek az első gyakorláson: Carlos Sainz Verstappentől alig lemaradva 4. lett, Lando Norris pedig 6. Kettejük közé Sergio Perez férkőzött be a Racing Point autójával.

A másik Red Bull-lal Alexander Albon közel 9 tizedmásodperces lemaradással csak 7. lett, a top 10-ben pedig Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen és Charles Leclerc végzett.

LASSÚNAK TŰNIK A FERRARI

A Ferrari komolyabb fejlesztések nélkül érkezett Ausztriába, miután kiderült: a csapat egy új aerodinamikai koncepcióval érkezik majd meg a Magyar Nagydíjra. A csapat SF1000-es versenyautója egyelőre nem szuperál, Leclerc 10. lett, Sebastian Vettel pedig 1,2 másodperces hátránnyal csak 12.

Az Alfa Romeók sem remekeltek: Antonio Giovinazzi a 14. helyen zárt, egy pozícióval megelőzve Kimi Räikkönent.

Hirdetés

A mezőny végén, mért kör nélkül zárt Romain Grosjean, a Haas versenyzőjét ugyanis fékhiba hátráltatta.

Az első edzésen egyébként komolyabb incidensek nem borzolták a kedélyeket: Max Verstappen és Daniil Kvyat pördült meg egyszer-egyszer, illetve pályára került törmelékek miatt kellett egy időre lelassítani a mezőnyt a virtuális biztonsági autós szisztémával.

Az Osztrák Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!