Hamilton: Csúcsformában lévő ellenfeleket akarok legyőzni! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Csúcsformában lévő ellenfeleket akarok legyőzni!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azt reméli, szoros küzdelem vár rá 2018-ban, szeretné ugyanis, ha csúcsformában lévő ellenfeleket győzhetne le.

A világbajnoki címvédő magabiztosan várja az új szezont, a héten pedig Barcelonában ő is megkezdte a felkészülést a március végén kezdődő évadra.

Hamilton újságíróknak nyilatkozva elárulta, nem foglalkozik azzal, mit csinálnak a többiek – kizárólag arra összpontosít, hogy a lehető legjobban felkészüljön a rá váró kihívásokra.

A Mercedes versenyzője elárulta, reméli, izgalmas idény vár ránk.

„Minél szorosabb a küzdelem, annál édesebb a győzelem!” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Az ember azt akarja, hogy kiegyenlített legyen a küzdelem azok ellen, akikkel versenyez, hogy meg tudjuk mutatni, valóban csak apró különbségek vannak köztünk.”

„Hogy őszinte legyek, nem igazán koncentrálok másokra. Az én elvem az, hogyha a legjobb formában vagyok, akkor nem lehetnek problémáim. Ha a lehető legjobban felkészülök, és a lehető legfittebb vagyok, és a legtöbb energiával rendelkezem. Ha keményen dolgozom, őszintén hiszek abban, hogy nem lesznek problémáim.”

„De alapvetően az összes versenyző így fog gondolkodni. Mert így kell gondolkodni. Ugyanez a helyzet a teniszben is. Biztos vagyok abban, hogyha megkérdeznék [Roger] Federert, hogy hisz-e abban, hogyha keményen tréningezik és jól érzi magát, akkor azt mondja, hogy érinthetetlennek érzi magát.”

Hamilton tavaly nagy csatát vívott a ferraris Sebastian Vettellel, és végül felül is tudott kerekedni a németen. Hamilton elárulta, azt akarja, hogy ellenfele idén is bombaformában legyen.

Hirdetés

„Nem arról van szó, hogy felkészülök, és abban reménykedem, hogy a másik srácnak gondjai lesznek, és ebből én profitálhatok. Azt akarom, hogy a lehető legjobb formában legyenek, mert akkor sokkal fájdalmasabb nekik, ha legyőzöm őket.”

A Mercedes csapata az első előszezoni teszten a második legszorgalmasabb istálló volt a Toro Rosso mögött: Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas összesen 306 kört tettek meg a barcelonai pályán.

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A négyszeres világbajnok elárulta, az erőviszonyokról még korai beszélni – jelenleg arra fókuszálnak, hogy minél jobban kiismerjék a Mercedes W09-es versenyautóját.

„Egyelőre a tanulásról szól minden, próbálunk következetesek lenni és igyekszünk szorgalmasan eltölteni ezeket a tesztnapokat. Nyilván a bajnoki küzdelemre készül az ember, de fogalmunk sincs, hogy állnak a többiek.”

„Úgy tűnik, a Red Bull elég gyors, mint ahogy a Ferrari is – de igazán senki sem tudja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!