Hamilton diktálta a tempót az első edzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton diktálta a tempót az első edzésen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton majd’ egy teljes másodperccel végzett csapattársa, Jenson Button előtt a Török Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol napos idő fogadta a mezőnyt. A McLaren duóját a Mercedes párosa követte.



Lewis Hamilton közel egy teljes másodperccel volt gyorsabb mindenkinél a Török Nagydíj első szabadedzésén, ahol csapattársa, Jenson Button második helyével a McLaren kettős diadalt aratott, bár igaz, ennek igazából semmi jelentősége nincsen.

A másfélórás tréning elég nyugodtan vette kezdetét, az első fél órában szinte csak bemelegítő köröket teljesítettek a versenyzők, miközben a csapatok az új elemeket tesztelték.

Az edzés felénél járva kezdték meg első gyorsköreiket a nagycsapatok versenyzői. Először Sebastian Vettel és Robert Kubica állt az élre, de nem örülhettek sokáig, hiszen a McLaren párosa azonnal átvette a vezetést, és privát csatába kezdett.

A két bajnok egymást váltotta az élen, ám Hamilton egy kiváló kört összerakva, 1:28.653-as idejével toronymagasan az élre állt, és elsőségét már ki sem engedte a kezéből.

A Mercedes foglalta el a harmadik, illetve a negyedik helyet. Michael Schumacher mindössze egy tizeddel volt gyorsabb csapattársánál, Nico Rosbergnél, akinek már sokkal jobban fekszik a hosszabb tengelytávú modell, mint három hete Barcelonában.

Vettel mögött a Renault párosa, Kubica és Vitaly Petrov végzett, míg a bajnokság éllovasa, Mark Webber futott be a Red Bullal a nyolcadik pozícióban, Fernando Alonso előtt, aki a kilencedik helyre hozta be a Ferrarit.

Bár számos versenyző látogatást tett a bukótérben az egyes kanyarnál, a tízedik helyen befutó Adrian Sutil járt csak egyedül pórul. A Force India német pilótája a hírhedt nyolcas kanyarban vesztette el autója felett az uralmát, megpördült, és a falnak csapódott.

A VJM03-as modell csúnyán összetörött, azonban Sutil karcolások nélkül megúszta a bukást, és a tréninget sem kellett megállítani, ugyanis a pályabírók hamar ki tudták emelni az autót a sóderágyból.

Hirdetés

Az újonc csapatok közül egyértelműen a Lotus volt a legeredményesebb. Heikki Kovalainen mindössze fél másodperccel maradt csak el a Toro Rosso spanyoljától, Jaime Alguersuaritól, és majd’ három másodperccel volt gyorsabb Karun Chandhoknál.

A HRT indiai pilótája csak az edzés második felében tudott körözni, ugyanis egy technikai probléma miatt sok időt kellett eltöltenie a garázsban.

A Virgin duója szintén gyengén teljesített, ám az utolsó helyen nem meglepő módon Sakon Yamamoto végzett, aki először próbálhatta ki a HRT idei modelljét, miután beugorhatott Bruno Senna helyére a reggeli tréningen.

Érdekes még megjegyezni, hogy a második és a tizenegyedik helyezettet ezredre pontosan egy másodperc választotta el egymástól az első felvonásban a török ringen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!