Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Hamilton diktálta a tempót pénteken Malajziában

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton diktálta a tempót pénteken Malajziában

Lewis Hamilton továbbra sem talált legyőzőre, és a második edzést is megnyerte Malajziában, ahol száraz pálya fogadta a résztvevőket. Sebastian Vettel a második, Nico Rosberg a harmadik lett.


Lewis Hamilton továbbra sem talált legyőzőre, és a második edzést is megnyerte Malajziában, ahol száraz pálya fogadta a résztvevőket. Sebastian Vettel a második, Nico Rosberg a harmadik lett.

A két szabadedzés között egy kisebbfajta pánik tört ki, ugyanis leszakadt az ég, ám a felhők hamar távoztak, így a meleg burkolat nagyon hamar felszáradt, így ideális körülmények között vehette kezdetét a második másfélórás tréning.

Hamiltonnak már a délelőtti edzésen sem volt ellenfele, és azzal, hogy a második tréninget is megnyerte, abszolút magabiztosan várhatja a hétvége további részét.

Az első tizenöt perc a kicsikről szólt, azonban hamar megjelentek a nagyok is, akik azonnal átvették a vezetést. Fél óra eltelte után a lágyabb gumikeverékek is felkerültek az autókra, ami az időeredményekben is megmutatkozott.

A legtöbb pilóta viszont nem voltak elégedett az autók egyensúlyával a lágyabb keverékeken, leginkább a McLaren két versenyzője, Hamilton és Jenson Button panaszkodott, utóbbi alulkormányozottságra és az autó hátuljának stabilitására.

Vettel a második helyre hozta be a Red Bullt, a lágyabb abroncsokon. A német versenyző egy pillanatra azt hitte, hogy gond van autója szervójával, ám néhány perccel később megfutotta leggyorsabb körét, ami azt jelezte, hogy talán nem is volt probléma.

Az energiaital-gyárosok azonban nem lehettek elégedettek, hiszen a megbízhatóságuk még mindig nem a legtökéletesebb. Mark Webber edzése ugyanis mindössze fél óráig tartott, az ausztrál pilóta a kilences kanyarban leparkolta autóját a pálya szélére, feltételezhetően egy motorprobléma miatt.

A Mercedes versenyzői, Rosberg és Michael Schumacher a harmadik, illetve az ötödik helyen végeztek, közrefogva Buttont a McLarennel.

A Ferrari már a versenyre készült, jól megtankolt autóval körözött az edzés javarészében, amit az is bizonyít, hogy szinte végig négy másodperccel gyengébb köröket futott, mint riválisai.

Fernando Alonso végül a hetedik, Felipe Massa pedig a 15. helyen végzett, miután az utolsó percekben feltetették autóikra a lágyabb gumikat, és futottak néhány „gyorskört”.

A másfélórás edzés különösebb incidens nélkül lezajlott, azonban számos pilóta látogatást tett a pálya szélén, de kivétel nélkül vissza tudtak térni a pályára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!