Hamilton dominált az első interlagosi szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton dominált az első interlagosi szabadedzésen

HIRDETÉS

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj első szabadedzésén. A brit pilóta fél másodperccel előzte meg csapattársát, Nico Rosberget.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj első szabadedzésén. A brit pilóta fél másodperccel előzte meg csapattársát, Nico Rosberget.

Hamilton 1 perc 13,543 másodperces idővel végzett az élen, ő volt az egyetlen versenyző a 90 perces tréning során, aki 1 perc 14 másodperc alá tudta szorítani legjobbját.

Ham

A brit versenyző csapattársa, Nico Rosberg 0,519 másodperces hátránnyal zárt a második pozícióban, míg a harmadik Sebastian Vettel lett – honfitársától nem sokkal lemaradva.

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen ötödik lett Daniel Ricciardo mögött, ő azonban már egy teljes másodperccel lassabb volt, mint Hamilton. A finn versenyző ráadásul a gyakorlás utolsó perceiben a kavicságyba csúszott a 3-as kanyarban, ám sikerült valahogy továbbevickélnie.

Rai

A finn mögött Daniil Kvyat végzett a hatodik helyen, a williamses Valtteri Bottas hetedik, Max Verstappen pedig nyolcadik lett. A legjobb tíz sorrendje Nico Hülkenberg és Pastor Maldonado nevével egészült ki.

A két McLaren ezúttal is csak a mezőny második felében végzett: Jenson Button tizenharmadik, Fernando Alonso tizenhatodik lett. A Williams másik pilótája, Felipe Massa csak a tizenkilencedik helyen végzett.

Fer

Hirdetés

Az edzés elején egyébként számos autót különféle mérőeszközökkel szereltek fel, 10 perc után azonban már elkezdtek szállingózni a mért idők is – először az újonc Verstappen iratkozott fel a tabellára.

Később Rosberg volt az, aki az élre ugrott, és bár a német javítani is tudott legjobbján, Hamiltonnal nem tudott végül mit kezdeni.

A másfélórás szabadedzésen mindenki a Pirelli közepes keverékű abroncsait használta.

Sau

A Brazil Nagydíj második szabadedzését magyar idő szerint délután 5 órakor rendezik Interlagosban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!