Hamilton: Egészségügyi okokból hordom a piercinget - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egészségügyi okokból hordom a piercinget

Közel volt a pole-pozícióhoz Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, végül azonban csekély különbségekkel a harmadik helyre csúszott. A brit nem tart attól, hogy veszélyben lennének az eredményei amiatt, hogy ismét piercinggel az orrában vezetett, elvégre orvosi igazolása is van róla, hogy annak ott kell maradnia.

Hamiltont boldogabb kedvében lehetett megtalálni a szingapúri időmérő után, mert bár az önmaga számára célként kitűzött első rajtsort továbbra sem sikerült elérnie, az utcai pályán a nehezebb gumimelegítés és a rázósabb aszfalt ellenére is jól működött alatta a Mercedes. A brit Charles Leclerc mögött 54, Sergio Perez mögött pedig 32 ezredmásodperccel maradt csak el leggyorsabb körében, így szorult a harmadik helyre.

„Ez komoly kihívás volt. Az autó az első edzésen még jónak érződött, de a másodikon már nem, ezért elvégeztünk az éjszaka folyamán pár módosítást. A harmadik gyakorláson nem tudtunk értékes köröket futni, de amint látszott, hogy az első rajtsorért harcolhatunk, nagyon boldog lettem!” – mondta lelkendezve Hamilton. „Reméltem, hogy talán ez lesz az a nap! Mindent próbáltam kifacsarni az autóból, és idén ilyen közel még sohasem volt annak a reménye, hogy az első sorba állhatok. Végül csak fél tizedmásodperccel maradtam le, és ennyit biztosan benne is hagytam a körben. Részben csalódott, részben viszont hálás is vagyok.”

A brit remek tempója ellenére is egy másik téma az, ami vele kapcsolatban jobban foglalkoztatja a nyilvánosságot ezen a hétvégén. A harmadik szabadedzés után Hamiltont magukhoz hívatták a sportfelügyelők, és immár megerősítést nyert, hogy ennek oka valóban az volt, hogy a hétszeres bajnok ismét orrpiercinggel felszerelkezve hajtott ki a pályára. Az ékszerek viselését idén ismét tiltani kezdte az FIA, Hamilton pedig némi haladékot követően Silverstone-tól kezdve eleget is tett a szabálynak, most azonban ismét visszakerült az orrába a tiltott fémdarab. Nyomós oka van viszont erre.

„Egy csomó alkalommal elfertőződött, miközben megoldást próbáltam rá találni. Visszamentem vele a klinikára, ahol azt mondták, hogy a legkönnyebben akkor fog begyógyulni, ha benne marad. Szóval egészségügyi okokból van így, ott fog maradni és ezzel kell megbarátkoznia mindenkinek” – szögezte le Hamilton, hozzátéve, hogy orvosi igazolást is kapott a piercing viselése mellé.

Úgy tűnik, ez az igazolás megállta a helyét érvként az FIA-nál, akik az időmérő után közölték, Hamilton nem kap büntetést az ékszer viseléséért. A felügyelők egyébként a Mercedest is kérdőre vonták, mert a csapat a hétvége elején egy dokumentumot kitöltve azt nyilatkozták a szövetség felé, hogy versenyzőik nem viselnek ékszereket a hétvége során, ám a valóság végül szembement ezzel. Nem szándékos hiba elkövetéséért a csapatot 25000 eurós bírsággal sújtották.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Egészségügyi okokból hordom a piercinget
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!