Eifel Nagydíj
2018 United States Grand Prix, Saturday - Paul Ripke Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hamilton egy álhír miatt osztotta le Markót, a Red Bull perel!

Igazán kellemetlen helyzetbe hozta magát a Forma-1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton, aki egészen konkrétan rasszizmussal vádolta meg a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót egy olyan nyilatkozat miatt, ami valójában el sem hangzott.

Egy külföldi sportoldal ugyanis a minap egy olyan cikket közölt, melyben Helmut Marko RTL-nek adott nyilatkozatát idézte. Többek között azt, hogy miközben Hamilton a rasszizmus elleni harccal van elfoglalva, addig versenyzőjük, Max Verstappen teljes egészében a spielbergi győzelemre fókuszálhat.

Lewis Hamilton ezt követően fakadt ki közösségi oldalán, és üzent Helmut Markónak: „Helmut, mélyen elszomorít az, hogy a fekete, illetve színesbőrű emberek egyenlő bánásmódjáért való küzdelmet zavaró tényezőnek tartod.”

„Valójában nagyon sértve érzem magam. Számomra az volt a zavaró, amikor szurkolók feketére festett arccal gúnyolódtak a családomon egy versenyhétvégén. Zavaró volt számomra a felesleges viszontagság és az igazságtalan bánásmód, amivel gyerekként, tiniként, és még most is szembe kell néznem a bőröm színe miatt. Remélem, hogy ezek a megjegyzések eljutnak ahhoz a kevés színesbőrűhöz is, akik a te csapatodat erősítik, és látják azt, hogy mi jelenti számodra az elsőbbséget, és miképp vélekedsz róluk. Ébresztő! A sportágnak változásra van szüksége!”

Hamilton kifakadása abszolút érthető – lenne, ha Helmut Marko szájából valóban elhangzottak volna a fent idézett állítások! Csakhogy a Red Bull-főnök nem nyilatkozott ilyet, később pedig az állítólagos interjút közlő oldal címlapon kért elnézést a szakembertől, illetve a Red Bulltól.

A RED BULL BEPERLI A LAPOT

A német sajtónak aztán maga Marko is reagált az üggyel kapcsolatban. Azt mondja, nem hibáztatja Hamiltont, az internetes lap ellen azonban jogi lépéseket tesznek.

„Hamilton érzelmileg nagyon érintett. Versenyzőként nem köteles felkutatni azt, hogy igaz-e egy ilyen cikk, vagy nem. Szóval a reakciója abszolút érthető számomra. A lap ellen viszont jogi lépéseket teszünk” – mondta Marko.

A lap üzemeltetői egyébként mindenkitől elnézést kértek, és azt mondják, egy Twitter-bejegyzés alapján írták meg cikküket – ami, mint kiderült, hamisnak bizonyult.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Hamilton egy álhír miatt osztotta le Markót, a Red Bull perel!
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit