Hamilton: Egy biztos, győzni nem fogunk ezen a hétvégén - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egy biztos, győzni nem fogunk ezen a hétvégén

Nehezen indult a Forma-1-es Japán Nagydíj a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton számára, a brit pilóta azonban reméli, a szombati időmérőre sikerül egy kicsit feljebb kapaszkodnia. Az viszont elmondása szerint biztos, hogy győzni nem fognak Szuzukában.

Hamilton csak a 14. legjobb köridővel zárta a pénteki nyitónapot, elmondása szerint pedig rengeteget küszködött az autó egyensúlyával. A Mercedesnél azon dolgoznak, hogy a holnapi időmérőre javítsanak a beállításokon, hogy a brit versenyző legalább csapattársa, George Russell szintjén tudjon teljesíteni. A Forma-1 legeredményesebb versenyzője szerint a legfőbb problémájuk Japánban az, hogy az autójuk egyik fő gyengeségét a tempós kanyarok jelentik – márpedig azokból bőven van a szuzukai pályán.

Arra a kérdésre, hogy az első edzés szenvedései után javult-e a helyzet a második gyakorlásra, Hamilton így felelt: „Nem. Ez egy rossz nap volt, hogy őszinte legyek. Küszködtünk odakint, a nyitóedzésen 2 másodperces lemaradásban voltunk, a másodikon pedig több mint 1 másodperces hátrányban. Szóval próbáljuk rendbe hozni az autót, az egyensúlyt.”

„Próbáljuk kideríteni, mi a gond. A legutóbbi versenyeken nyilván közelebb voltunk egy kicsit, nem voltak tempós kanyarok, mint itt, és a mi autónk a legtöbbször nem az igazi a gyors kanyarokban. Silverstone-ban például a Copse kanyar az egyik leggyengébb kanyarunk. Ez egy olyan terület, amin dolgoznunk kell, hogy az autó jobban teljesítsen, és ne melegítse túl ennyire az abroncsokat. De dolgozni fogunk rajta este, és igyekszünk javítani szombatra.”

„De az biztos, hogy nem fogunk nyerni ezen a hétvégén. Ha viszont sikerül egy kicsit feljebb lépnem… George nem futott egyáltalán rossz kört… De nehéz helyzetben vagyunk.”

A Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését szombaton, magyar idő szerint reggel 8 órától tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!