Hamilton egy első hellyel nyitott, de nem vár csodát Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Hamilton egy első hellyel nyitott, de nem vár csodát Szingapúrban

HIRDETÉS
Idén először edzést tudott nyerni pénteken a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, a brit pilóta azonban azt mondja, nemigen számíthatnak arra, hogy versenyben lesznek a pole pozícióért Szingapúrban.
2022 Singapore Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

Hamilton az első szabadedzésen a leggyorsabb, a második gyakorláson viszont csak 5. volt, elmondása szerint pedig bőven van még lehetőségük a fejlődésre. A remek kezdés ellenére a Mercedes versenyzője azt mondja, továbbra is nagy a hátrányuk a két topcsapattal szemben, az utcai pályán ráadásul a pattogás komoly gondot okoz számukra.

„Jól indult a nap, a második edzés viszont már nem ment ilyen remekül” – mondta a hétszeres világbajnok. „Igazából azt mondanám, ugyanúgy mentek a dolgok, mint az összes eddigi hétvégén. Az autó olyan, amilyen, őrült módon pattogunk.”

„Nem úgy érzem, hogy olyan rettentően le vagyunk maradva ezen a hétvégén, de azért egy másodperces hátrányunk még van, szóval tovább kell dolgoznunk rajta.”

„A pattogással nem tudunk sok mindent kezdeni, ez van. De, ami a beállításokat illeti, George jobb köridőkre volt képes, szóval az én részemről is van még benne bőven, csupán tisztább körre van szükségem, és a beállítások miatt sokat blokkoltak a kerekek. De meg fogjuk oldani ezt szombatra.”

„Nem is a fizikai nehézségek jelentik a legnagyobb problémát, hanem egyszerűen olyan szinten pattog az autó, hogy folyamatosan fáj az ember feje. Ez pedig eleve egy nagyon hepehupás pálya.”

Arra a kérdésre, hogy az egykörös tempóval mire lehetnek képesek az időmérőn, Hamilton így felelt: „Remélem, hogy a 4-5. hely környékén ott lehetünk. Ha előrébb végeznénk, az lenyűgöző lenne.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!