Friss hírek

Hamilton egy győzelemre Schumacher rekordjától: „Soha nem gondoltam, hogy idáig jutok!”

2020 Tuscan Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Következő diadalával beállíthatja Michael Schumacher 91 versenyes győzelmi rekordját a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton. A címvédő azt mondja, soha nem gondolta volna, hogy eddig eljuthat.

Hamilton az elmúlt évek során már számos Schumacher-rekordot beállított, vagy éppen megdöntött, idén pedig a két legfontosabb statisztikai mutatóban, a győzelmek és a világbajnoki címek számában is beérheti a legendás versenyzőt.

A múlt vasárnapi Toszkán Nagydíjon Hamilton 90. F1-es győzelmét szerezte, ami azt jelenti, hogy mindössze egy elsőségre van Schumacher 91 futamos győzelmi rekordjától, idén pedig jó eséllyel hetedik világbajnoki címét is megszerezi.

Hamilton Mugellóban azt mondta, soha nem hitte volna, hogy ilyen magasságokba juthat.

„Egyszerűen szürreálisnak tűnik” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Nyilván privilégium, hogy ebben a helyzetben lehetek, egy ilyen nagyszerű csapatnál és autóban, és hétről hétre jól teljesíthetek. De örökké hálás leszek azoknak az embereknek, akik folyamatosan ilyen keményen dolgoznak. Én csak egy láncszem vagyok a gépezetben.”

„Viszont nem könnyű megszerezni ezeket a győzelmeket, amikor egy olyan nagyszerű versenyző, mint Valtteri [Bottas] arra kényszerít, hogy a határokat feszegesd minden egyes hétvégén.”

„De soha nem gondoltam volna, hogy idáig jutok, az biztos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!