Hamilton egy hajszállal az élen, hatalmas bukás a 3. szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton egy hajszállal az élen, hatalmas bukás a 3. szabadedzésen

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj 3. szabadedzésén. A Mercedes versenyzője mindössze 93 ezreddel volt gyorsabb Kimi Räikkönennél. Brendon Hartley ijesztő balesetet szenvedett az utolsó gyakorláson.

A Forma-1 csapatai száraz pályán folytathatták a felkészülést Silverstone-ban, az időmérő előtti gyakorláson pedig természetesen már az egykörös tempóra is nagyon odafigyeltek a csapatok.

A leggyorsabb végül a címvédő Lewis Hamilton lett, aki kevesebb mint 1 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak a Ferrari finn pilótájánál, Kimi Räikkönennél.

Fotó: Scuderia Ferrari

A 3. pozícióban Valtteri Bottas, míg a 4. helyen a listavezető Sebastian Vettel zárt, az ő hátrányuk azonban már jelentősebb, 6 tized, illetve Vettel esetében 1,1 másodperc volt a gyakorlás végén. A német ráadásul nagyon keveset körözött, mindössze 8 kört tett meg a tréningen, de egyelőre nincsenek információk ennek okairól.

A Mercedes és a Ferrari pilótáit a két Red Bull követte Max Verstappen – Daniel Ricciardo-sorrendben, majd a 7. pozícióban a Sauber ifjú titánja, Charles Leclerc zárt. A Sauber úgy tűnik, formában van, hiszen a monacói csapattársa, Marcus Ericsson is a 10. helyen zárt. Kettejük közé a szintén remeklő Haasok férkőztek be.

Éppen csak a top 10-en kívül zárt a két Force India, míg a McLaren versenyzői ezúttal is jelentős lemaradásban voltak. Fernando Alonso 2,3 másodperces hátránnyal lett 13., Stoffel Vandoorne pedig csak a 18. helyen zárt.

Fotó: McLaren

A 3. szabadedzést mért idő nélkül zárta Brendon Hartley, aki félelmetes balesetet szenvedett a gyakorlás során, amikor autójának bal első kereke nemes egyszerűséggel kiszakadt a helyéről.

Az új-zélandi a hírek szerint nem sérült meg a balesetben, autója azonban csúnyán összetört. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ráadásul vizsgálódni kezdett a baleset kapcsán, hogy kiderüljön, biztonságosak-e a Toro Rosso csapatának versenyautói.

[su_spoiler title=”Videó Brendon Hartley balesetéről” style=”fancy” icon=”folder-1″]

Hirdetés

[/su_spoiler]

A hétvége programja 15 órakor folytatódik az időmérő edzéssel.

A 3. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!