Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén! - F1VILÁG.HU

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.
Fotó: Mercedes

Az első tréningen beigazolódni látszott az, amit a téli tesztek alapján sejteni lehetett, magyarán, hogy a Mercedes és a Ferrari nyers teljesítményt tekintve nagyon közel van egymáshoz, őket pedig szorosan követni az idén Honda-motorokra váltó Red Bull.

Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését kedvező időjárási körülmények közepette, száraz pályán futotta a mezőny, a leggyorsabb pedig az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton lett.

A Mercedes versenyzője 1 perc 23,599 másodperces idővel végzett az élen, mindössze 38 ezredmásodperccel megelőzve tavalyi riválisát, a ferrari Sebastian Vettelt.

A Scuderia másik versenyzője, Charles Leclerc is jó formában kezdett: a monacói alig-alig maradt el csapattársától, és a 3. pozícióban zárta a melbourne-i nyitóedzést.

Fotó: Scuderia Ferrari

Mindenképpen biztatóan alakult a kezdés a Red Bull számára is: az energiaital-gyárosok idén már a Honda erőforrásaival vesznek részt az F1-es küzdelmekben, Max Verstappen pedig 193 ezredmásodperces hátránnyal 4. lett, megelőzve a Mercedes másik pilótáját, Valtteri Bottast.

Kimi Räikkönen idén már nem a Ferrari, hanem az Alfa Romeo színeiben vesz részt az F1-es küzdelmekben, és számára is igazán jól indult az ausztrál hétvége: a 2007-es bajnok 6. lett, igaz, hátránya már 1,2 másodperc lett az élen végző Hamiltonhoz képest.

Räikkönent Daniil Kvyat (Toro Rosso) követte a 7., a másik Red Bull-lal pedig Pierre Gasly a 8. helyen, a top 10-ben pedig Kevin Magnussen (Haas) és Nico Hülkenberg (Renault) zárt.

Utóbbi versenyző számára nehezen indult a hétvége, egy elektronikai probléma miatt ugyanis sok időt töltött a garázsban, és csupán 11 körig jutott.

Az Alfa Romeo másik autójával Antonio Giovinazzi 11. lett, mögötte Romain Grosjean (Haas) és Alexander Albon (Toro Rosso) végzett.

Hirdetés

Fotó: Pirelli

A thai származású versenyző számára is döcögősen indult az Ausztrál Nagydíj, összetörte ugyanis autóját az első edzésen.

Meglehetősen hátul végeztek a Racing Point autói, mint ahogy a McLarenek sem remekeltek. Carlos Sainz a 14. legjobb idővel zárt, az újonc Lando Norris pedig csak 18. lett.

Fotó: McLaren

Daniel Ricciardo idén már nem  Red Bull, hanem a Renault színeiben vesz részt az F1-es bajnokságban, ám ő is meglehetősen hátul, csak a 17. helyen zárt.

A tabella alján a két Williams végzett: a 9 évnyi kihagyás után visszatérő Robert Kubica 19., újonc csapattársa, Goerge Russell 20. lett.

Az Ausztrál Nagydíj programja magyar idő szerint 6 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!