Friss hírek

Hamilton: Egy ideje már tudjuk, hogy van valami a Ferrari autójában

Hiába érkezett számos új fejlesztéssel a Mercedes csapata a Belga Nagydíjra, Sebastian Vettellel végül nem tudta tartani a lépést Lewis Hamilton a vasárnapi versenyen. A brit mindazonáltal nem kételkedik abban, hogy az olaszok autója szabályos.

A változó időjárási körülmények közepette Hamilton szombaton megszerezte a rajtelsőséget Spában, Vettel azonban már rögtön az első körben el tudott menni a címvédő mellett.

A német végig kontroll alatt tartotta a versenyt, és magabiztos győzelmet aratott – összetettbeli hátrányát pedig 16 pontra csökkentette.

„Megtettem, ami tőlem telt, de úgy ment el mellettem, mintha ott sem lennék!” – mondta a verseny után Hamilton. „Keményen kell nyomnunk a folytatásban is, hogy felzárkózzunk.”

„Elég jó fejlesztésekkel érkeztünk ide, de mi valahányszor felteszünk valamit az autóra, ők előállnak egy komolyabb újítással.”

„Tudtuk, hogy az egyenesekben gyorsabbak lesznek nálunk, főleg az időmérőn, az utolsó szektorban.”

„Már négy verseny óta tudjuk, hogy van valami az autójukban, ami lehetővé teszi számukra azt, hogy gyorsabbak legyenek az egyenesekben, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk.”

Hamilton elárulta, nem tudta tartani a lépést Vettellel, így a végén már inkább elkezdett spórolni az autóval.

„Sebastian olyan köridőket futott, amikre én képtelen voltam. Aztán eljutottam arra a pontra, amikor már több értelme volt annak, hogy vigyázzak a motorra.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Ferrari kijátssza-e a szabályokat, így felelt: „Nem. Mindenkinek vannak trükkjei az autón. És a trükk csak egy szó valami különlegesre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!