Hamilton: Egyáltalán nem fog hiányozni az idei versenyautóm! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egyáltalán nem fog hiányozni az idei versenyautóm!

HIRDETÉS
Rendkívül csalódottan nyilatkozott a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzése után Lewis Hamilton, mivel arra számított, a nyári szünet után sikerül majd közelebb kerülniük a két élcsapathoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz. A brit ehhez képest 1,8 másodperccel maradt el az időmérőn leggyorsabb Max Verstappentől.
2022 Belgian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton

Hamilton csak a 7. helyen zárta a szombati kvalifikációt, az előtte végzők közül azonban három versenyzőt – Verstappent, Charles Leclerc-t és Esteban Ocont is – is hátrébb sorolnak motorcserék miatt, így a Mercedes pilótája a 4. helyről kezdheti majd meg a belga versenyt.

A brit nem rejtette véka alá csalódottságát – az időmérő után azt mondta, egyáltalán nem fog majd neki hiányozni a Mercedes idei, W13-as kódjelű versenyautója, és arra biztatta csapatát, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a 2023-as versenyautóval ne legyenek ilyen problémák.

„Mindenki keményen dolgozik azért, hogy fejlődjünk, és nagyon optimistán érkeztünk ide, azt gondoltuk, faragni fogunk a hátrányunkból. Szóval az, hogy 1,8 másodperccel lemaradtunk, igazi arcul csapás – de ez van” – fogalmazott a hétszeres világbajnok. „Ez továbbra is egy olyan autó, amellyel küszködünk, és az biztos, hogy nem fog hiányozni az év végén!”

„A másik két előttünk lévő csapat más ligában van, és nem számíthatunk arra, hogy visszaesnek. Össze kell kapnunk magunkat, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a jövő évi autó olyan lesz, amilyennek lennie kell – a szezon hátralévő részében pedig megteszünk minden tőlünk telhetőt azzal, amink van.”

„Egy kicsit nagy volt a légellenállásunk, és az aerodinamikai egyensúly sem volt stabil a kanyarokban, ezzel pedig nehéz dolgozni, de megpróbáljuk a legjobbat nyújtani vasárnap. Tudván, hogy milyen keményen dolgozik mindenki, le vagyok sújtva a csapat miatt, mivel tényleg mindent beleadunk – de egyszerűen ilyenek az autónk alapjai. Néha jó, néha pedig nagyon rossz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!