Friss hírek

Hamilton: Egyértelmű, hogy a Red Bull a leggyorsabb jelenleg

Az Azeri Nagydíj után nem kétséges, hogy jelenleg a Red Bull Racing rendelkezik a leggyorsabb versenyautóval a Forma-1-es mezőnyben – mondja a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, aki végül üres kézzel távozott Bakuból.

Hamilton a 2. helyről vágott neki a bakui versenynek, és a győzelemért harcolhatott vasárnap – habár a hétvége rendkívül nehezen kezdődött a Mercedes csapata számára.

Hamiltonék viszont szombatra összekapták magukat, így különösen fájó, hogy végül pont nélkül kell távoznia Azerbajdzsánból.

Hirdetés
 

„Egyértelműen látszik, hogy a Red Bull a leggyorsabb jelenleg. Nagyon nehéz volt tartani velük a lépést” – fogalmazott a címvédő.

„Szóval az, hogy ott voltunk az elejében, tényleg lenyűgöző. Kicsit megalázó élmény az, hogy végül üres kézzel távozunk a rengeteg kemény munka után, de megesik az ilyen.”

Arra a kérdésre, hogy Perez megerősödésével mennyivel lesz nehezebb dolga a Mercedesnek a Red Bull-lal szemben, Hamilton így felelt: „Az autójuk hihetetlenül gyors. Nem kétséges, hogy amennyiben ketten összeállnak, nehéz dolgunk lesz, ahogy arra a szezon elején is már számítottunk. Szóval leszegett fejjel dolgozunk tovább.”

Hamilton a győzelemért harcolhatott Bakuban, a verseny újraindítását követően pedig le is rajtolta Sergio Perezt, ám végül blokkolóra fékezte kerekeit az 1-es kanyarban, ami miatt a 16. helyre csúszott vissza.

„Nem vagyok teljesen biztos abban, ami történt, de megütöttem egy kapcsolót, ami miatt blokkoltak az első kerekek” – magyarázta Hamilton.

„Van egy gomb, ami segít felmelegíteni az első fékeket, és ahogy Perez behúzódott, én reagáltam, és megütöttem a kapcsolót, ami miatt blokkoltak a kerekek, én pedig elmentem egyenesen.”

A brit hozzátette, nagyon nehéz dolguk volt az elmúlt hetekben, de biztos abban, hogy megerősödve fognak visszatérni két hét múlva, Franciaországban.

„Hihetetlenül nehéz két versenyen vagyunk túl” – fogalmazott csalódottan a hétszeres világbajnok.

„Nagyon fájdalmas élmény volt ez a verseny, de főleg a balszerencsével küszködtünk, mint ahogy Max is. Megesik az ilyen. Sajnálom az egész csapatot, de össze fogjuk szedni magunkat, és megerősödve térünk vissza.”

„De sok pozitívuma van ennek a hétvégének, hiszen fel tudtunk zárkózni. Szóval igen, erősebben térünk majd vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Egyértelmű, hogy a Red Bull a leggyorsabb jelenleg
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!