Hamilton: Egyszeres bajnok lennék még, ha a McLarennél maradok - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egyszeres bajnok lennék még, ha a McLarennél maradok

HIRDETÉS
A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, annak idején egyáltalán nem volt biztos abban, hogy jó ötlet elhagyni a McLaren csapatát a Mercedes kedvéért. A csapatváltást végül siker koronázta, Hamilton ma már hétszeres világbajnoknak mondhatja magát.
2020 Belgian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A brit autóversenyző a 2012-es idény végén döntött úgy, távozik a McLarentől, és új kihívások után nézve a Mercedesnél folytatja pályafutását Michael Schumacher utódjaként.

Hamilton egyszeres világbajnokként csatlakozott a német csapathoz, elmondása szerint pedig az motiválta, hogy valami újat építhet fel a Forma-1-ben a Mercedesszel.

„13 éves korom óta a McLarennél voltam, ők voltak a családom, és nagy biztonságban éreztem ott magam, gondomat viselték” – mondta a hétszeres világbajnok egy médiaeseményen nemrég. „Azt gondolom, a McLaren lenyűgöző történelemmel bír, többszörös világbajnokok, rendkívül sikeresek, de azt éreztem, hogy nem feltétlenül segíteném őket abban, hogy felépítsünk valamit. Eleve egy illusztris csapat voltak, minden sikert elértek már. Óriási helyiség van tele trófeákkal, én pedig oda akartam menni, ahol hasznos lehetek, és komoly szerepet vállalhatok valaminek a felépítésében.”

„Amikor csatlakoztam a csapathoz, nem sok trófea volt a vitrinben. Az istálló növekedésben volt, még több szakember érkezett. Úgy voltam vele, hogy egy olyan csapathoz akarok kerülni, ahol felhasználhatom mindazt, amit az évek során tanultam azon kiváltság révén, hogy a McLarennél dolgozhattam. Hasznosítani akartam ezeket, hogy egy nem túl sikeres csapat sikeressé váljon.”

Mivel a McLaren a 2012-es idényben bajnoki esélyesnek számított, Hamilton tudja, „kockázatos” volt elhagyni a wokingi istállót a Mercedes kedvéért.

„Persze, voltak pillanatok, amikor arra gondoltam, ’te jó ég, nem tudom, mikor fogok újra győzni’. Tényleg ki kellett elemeznem minden érvet és ellenérvet. De nekem a kockázatvállalás arról szól, amit Senna is mindig mondott: ’Ha nem csapsz le a résre, már nem vagy autóversenyző’.” Azt gondolom, ha nem vállalsz kockázatokat az életben, akkor egyhelyben állsz.”

„Szóval maradhattam volna ott. Visszatekintve pedig, ha ott maradok, akkor nem lenne több világbajnoki cím a nevem mellett. 14 év után is egyszeres világbajnok lennék.”

Abban, hogy Hamilton végül a Mercedeshez szerződött, kulcsszerepe volt az istálló akkori csapatfőnökének, Ross Brawnnak, valamint Niki Laudának.

„A dolgok okkal történnek – így, vagy úgy. Nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy megtettem ezt a lépést. Köszönet az olyan embereknek, mint Niki – nyugodjon békében – és Ross, illetve a Mercedesnek, amiért őszintén hittek bennem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!