Hamilton: Egyszerűen ma lassabbak voltunk - F1VILÁG.HU

Hamilton: Egyszerűen ma lassabbak voltunk

HIRDETÉS
A Forma-1-es Bahreini Nagydíj alapján Lewis Hamilton számára egyértelművé vált, hogy a Mercedes csapata a negyedik legerősebb autóval rendelkezik a mezőnyben. Sok munka vár rájuk.
2023 Bahrain Grand Prix, Friday- Sebastian Kawka Lewis Hamilton

57 kör alatt 51 másodperces hátrányt szedett össze, így csak az ötödik helyen zárta a Forma-1-es szezonnyitót Lewis Hamilton, aki szerint a Mercedes a Ferraritól és az Aston Martintól is egyértelműen gyengébben kezdi az évet. Az első köre még jól alakult, a hatodik helyről rajtolva Fernando Alonso megelőzésével sikerült felzárkóznia a két Red Bull és Ferrari mögé, a tempóhiány miatt azonban fokozatosan lemaradt az élmenőktől, és végül Alonso is visszaelőzte őt. Az ötödik helyre annak köszönhetően lépett előre, hogy a 41. körben Charles Leclerc Ferrarija műszaki hibával félreállt.

„A Ferrari egyszerűen ma gyorsabb volt. Rövid időre közel voltunk, de nem tudtam tartani a lépést. A negyedik leggyorsabb csapat vagyunk” – értékelt a hétszeres világbajnok, aki a verseny előtt azt jósolta, a Mercedesnek meg fog gyűlni a baja a gumikezeléssel. Igaza lett.

„A reggeli stratégiai megbeszélésen mondtam a srácoknak, hogy nem tudok majd addig elmenni, ameddig ők gondolják. Így is lett!” – árulta el. „Sok munka vár még ránk. Több leszorítóerőre van szükségünk, ebben nagy a hátrányunk. Amint nagyobb terhelést rakunk az első és a hátsó tengelyre, a tempónk is javulni fog.”

Hamilton kalapot emelt az Aston Martin előtt, ami a 2022-es szezonnyitóhoz képest nagyságrendileg két másodpercet gyorsult, így Fernando Alonsóval ma a harmadik helyet szerezte meg. Ez különösen azért érdekes a Mercedes számára, mert az Aston tőlük vásárolja az erőforrást, a sebességváltót és a hátsó tengelyt is.

„Le a kalappal előttük, lenyűgöző munkát végeztek. Munka vár ránk, mert az autójuk fele a miénk! A mi szélcsatornánkban fejlesztették, szóval nem lazsálhatunk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!