Friss hírek

Hamilton: Azért imádkoztam, hogy vége legyen

A Mercedes pilótája leírhatatlan fájdalmakat tapasztalt az Azeri Nagydíj 51 köre alatt. A célegyenesben elviselhetetlenül pattogott az autója, ezért már hétfőn a gyárba utazik, hogy megoldást találjanak a problémára.

Kétségkívül küzdelmes hétvégén van túl a Mercedes Forma-1-es alakulata Bakuban, ahol a csapat idei konstrukciója talán minden eddiginél rosszabbul viselte a pálya egyenetlenségeit. Az istálló pilótapárosa a pénteki edzésnap óta többször panaszkodott a W13 szörnyű viselkedésére, ami a vasárnapi viadal 51 köre alatt csúcsosodott ki: Hamiltont annyira megviselte a folyamatos delfinezés, hogy a leintést követően fájdalmakkal küzdve, a derekát támasztva kászálódott ki az autójából. A hétszeres világbajnok az alábbi szavakkal írta le a megpróbáltatásait.

„A fájdalom miatt a fogaimat összeszorítva tartottam ki. Az adrenalin segített. El sem tudom mondani, mennyire fájdalmas, különösen a célegyenes. Csak azért imádkoztam, hogy vége legyen, de annyira jó helyzetben voltunk, a harmadik és negyedik helyezés nagyszerű eredmény a csapat számára. Kiváló munkát végeztek a stratégiával.”

Hirdetés
 

Hamilton hisz benne, hogy a delfinezés megoldásával a csapat jelentőset léphet előre az erősorrendben.

„Ha megoldjuk a pattogást, versenyben leszünk. Itt több mint egy másodpercet veszítettünk emiatt. Legalábbis egy másodpercet biztosan. Holnap elmegyek a gyárba, meg kell beszélnünk a dolgokat és tovább kell nyomnunk.”

Russell Hamiltonnal egyetértve nyilatkozott, és azt pedzegette, biztonsági okokból az FIA-nak felül kellene vizsgálnia az idei technikai előírásokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!