Hamilton elárulta, kiket tart legnagyobb ellenfeleinek - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, kiket tart legnagyobb ellenfeleinek

HIRDETÉS
2017 Mexican Grand Prix, Sunday – Wolfgang Wilhelm

Megnevezte három legnagyobb riválisát a jelenlegi Forma-1-es mezőnyben a Mercedes négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton.

A brit versenyző annak reményében vág majd neki a 2018-as szezonnak, hogy tovább gyarapíthatja győzelmei, illetve világbajnoki címei számát.

Hamilton azonban tudja, nem lesz könnyű dolga, a Ferrari és a Red Bull tavalyi javuló formája ugyanis azt sejteti, a két istálló idén is odateheti magát. Ráadásul a McLaren is jelentősen feljavulhat idén – köszönhetően a Renault motorjainak.

Hamilton a minap egy interjúban arról beszélt, Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt, illetve Max Verstappent tartja legkomolyabb riválisainak.

„Mi vagyunk a négy legerősebb versenyző” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, hogy ezen három versenytársára kell-e leginkább odafigyelnie, ha a Mercedes mellett a Ferrari, a McLaren és a Red Bull is ütőképes autóval áll majd elő.

„Nagyon remélem, hogy idén mindannyian harcban leszünk. Átkozottul lenyűgöző lenne!”

Hamilton azt mondja, nagyon élvezte a három versenyzővel vívott csatákat az elmúlt évben, ráadásul a küzdelmek lehetővé tették számára, hogy feltérképezze ellenfeleit.

„Kicsit másképp tekint az ember mindegyikükre” – mondta a brit, majd hozzátette, szerinte a négyőjük közti különbség „milliméterekben” mérhető csak.

„Mindannyian eltérő karakterrel rendelkeznek. Sebastian kapcsán például idén mondhatjuk azt, hogy ’adjon több helyet!’ – de nem negatív értelemben mondom ezt.”

Hirdetés

„Max rengeteget kockáztat. És több helyet kell neki hagyni. Viszont jóval tapasztalatlanabb, mint a többiek.”

„Fernando a legkeményebb versenyző a mezőnyben. Fontos, hogy meglegyen a kölcsönös tisztelet, de ki kell játszanod a kártyáidat ellene. Óriási a küzdőszellem benne, de Maxé szintén lenyűgöző.”

Hamilton azt mondja, Verstappen ráadásul még komolyabb ellenfél lehet, amint tapasztaltabbá válik.

„Csodás dolgokat csinál, de rengeteget fog fejlődni a következő 10 évben. Nem gondolom, hogy gond lesz vele, csupán borzasztó kemény lesz legyűrni. Hogy nagy küzdelem lenne-e? Még fizetnék is azért, hogy lássam!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!