Hamilton elárulta, mi lenne az álomszerű kezdés 2024-ben - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, mi lenne az álomszerű kezdés 2024-ben

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton optimista azzal kapcsolatban, hogy a 2024-es szezont már egy jóval ütőképesebb versenyautóval kezdhetik meg.

A német istálló az új technikai szabályok 2022-es bevezetése óta jobbára csak szenved a Forma-1-ben, ezért már jó ideje döntött arról, hogy 2024-es versenyautójának fejlesztését teljesen új alapokra helyezi. Hamilton utoljára 2021-ben, Szaúd-Arábiában tudott versenyt nyerni, így az idei már a második olyan szezonja volt, amikor képtelen volt győzni — a hétszeres világbajnok ezért joggal bízik a fejlődésben.

A Mercedes versenyzője nemrég újságíróknak beszélt arról, bár voltak pozitívumai a 2023-as szezonnak, összességében az a helyzet, hogy az idei, W14-es modell nem győzelemre született, ezért teljesen tiszta lappal kell indulniuk a következő idényben.

„Volt néhány pozitívum, mint a budapesti rajtelsőség, amiről nem gondoltuk, hogy lehetséges lesz, amikor először vezettem az autót” — fogalmazott a brit versenyző. „Az Ausztriában bevetett fejlesztésekkel, ha lett volna még pár kör, lőtávolon belülre kerültünk volna a győzelemhez, ez pedig azt mutatja, hogy lassacskán egy versenyképesebb gépezetté varázsoltuk az autót.”

„Élvezetesebb lett a vezetése is, és olyan helyzetbe kerülhettünk, hogy tényleg előrébb tudtunk jutni, nem pedig estünk hátrébb. Ez pozitívum. De alapvetően ez még mindig nem egy győztes autó, és ezen kell változtatnunk a jövő évre.”

Hamilton hozzátette, nagyon bízik abban, hogy nem járnak úgy, mint az idei szezont megelőzően, amikor szintén komoly fejlődést vártak, ám végül nem sikerült megoldani az autóval kapcsolatos problémáikat.

„Az álom az, hogy amikor jövő februárban nekikezdünk, az autó nem az idei versenygép replikája lesz, és nem pontosan ugyanolyan érzés lesz vezetni. De meggyőződésem, hogy nem is ez lesz a helyzet.”

A hétszeres világbajnok egyébként nemrég egy interjúban arról beszélt, attól tart, a Red Bull a következő években is verhetetlen lesz majd a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!