Friss hírek

Hamilton elárulta, mi okozta a nagy javulást az időmérőn

Lewis Hamilton, a Mercedes Forma-1-es világbajnoka egész hétvégén küszködött, ám az Azeri Nagydíj időmérő edzésén végül a második rajthelyet sikerült megszereznie.

A Mercedes láthatóan szenvedett a szabadedzéseken, óriási problémát okozott számukra a gumikezelés – végül ez volt az a pont, amin egyik pillanatról a másikra változtatni tudtak, így már az időmérőn is versenyképesek voltak. 

Hamilton elárulta, péntekről szombatra sem sikerült megoldaniuk a problémákat, azonban a harmadik szabadedzés végén egy beállításmódosítás jelentette számukra a mentőövet. 

„Alapvetően megérkeztünk ide, az első szabadedzésen nem volt rossz a helyzet, majd amikor túlvoltunk a további edzéseken, akkor láttuk, hogy a második és a harmadik egy katasztrófa volt” – nyilatkozta a brit. 

„Éjszaka elvégeztünk néhány módosítást, amelyek nem oldották meg a problémát. Aztán a harmadik edzésen kipróbáltunk különböző dolgokat, és sikerült. Valamit pont a végén próbáltunk ki, csak a beállításokkal kapcsolatban, és ez kicsit felszabadította az autóban rejlő potenciált.”

„És tényleg csak arról volt szó, hogy működésre bírjuk a gumikat. Nem tudjuk úgy működtetni őket, mint általában a többiek, szóval a különbséget az adja, hogy az abroncsok elkezdtek működni, és újra játékban vagyunk. Ezután csak össze kellett rakni a kört” – folytatta a brit. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!